YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Şubat 2011

Bodrum ve Marmaris'te yalancı bahar

  • 9 Şubat 2011 Cumhuriyet

    Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçesinde havaların sıcak gitmesi nedeniyle kırlar çiçeklerle kaplandı, bazı köylerde badem ağaçları çiçek açtı.

    Bir haftadır hava sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü Marmaris'te adeta ilkbahar yaşanıyor. Sahillerdeki kafelerde vatandaşlar, gün boyunca güneşli ve sıcak havanın keyfini çıkarıyor.
    Marmaris'e bağlı Turgut, Selimiye ve Hisarönü köylerinde badem ağaçları çiçek açtı ve kırlar çiçeklerle kaplandı.

    Yörede yaşayan vatandaşlar, turistleri hayran bırakan doğal güzelliğin her yıl yaşandığını belirterek, ''Hava sıcaklığı her yıl bu aylarda 20 derecenin altına düşmez. Öncesinde 10 gün serin ve yağmurlu bir hava yaşanır. Kırları kaplayan bu çiçekler sıcak havaya aldanarak açıyor. Bölgeye gelen turistler, erken gelen ilkbaharın sevincini yaşıyor'' dediler.
     

    Bodrum

    Bodrum'da ise geçen hafta etkili olan şiddetli yağış yerini güneşli havaya bıraktı. Güzel havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Kumbahçe, Paşatarlası ve Bitez sahillerindeki kafelerde oturuyor ya da yürüyüş yapıyor. Yalı, Gümüşlük ve Yalıkavak beldelerinde kırlar çiçeklerle kaplandı.

    Piknik yapan vatandaşlar, ''Beldemizde bahar sevinci yaşanıyor. Kısa süre sonra gelincikler açacak ve ortaya güzel görüntüler çıkacak'' diye konuştular. Bodrum'daki otellerde kalan turistler de erken gelen ilkbahar mevsiminin tadını çıkarıyor. Sahillerde bol bol yürüyüş yapan turistler akşam üzeri ise gün batımını izliyor.

    Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise Muğla ve ilçelerinde etkili olan sıcak havanın hafta sonuna kadar süreceğini bildirdiler.
     

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu