YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Şubat 2011

Su kanalları çöplük gibi kullanılıyor

  • 8 Şubat 2011 Cumhuriyet

    ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, kanal ve yağmur suyu hatlarının bazı vatandaşlar tarafından çöplük gibi kullanıldığını belirterek, vatandaşlardan su tahliyesi yapılan kanallara çöp atmamalarını istedi.

    Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, bütün uyarılara rağmen, son günlerde kanalizasyon hatlarının sıkça tıkandığını, yapılan temizlik çalışmalarında akla gelmeyecek nesnelerin kanallardan çıkarıldığını kaydetti. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları, tüm uyarılara rağmen çöplük gibi kullanıldığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

    ''Ankara'nın atık suyunu taşıyan ve yağmur sularını toplayarak sel baskınlarını önleyen kanallara çöp atılması sonucunda hatlar tıkanarak, çok büyük sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Son olarak tıkalı bir kanalı açmaya giden ekiplerimiz buraya atılmış bir merdivenin, kanalı tıkadığını tespit etti.

    Ne yazık bu bilinçsiz davranışların sonucu ağır oluyor. Pet şişeler, poşetler, inşaatların hafriyat atıkları, evlerde de genelde çocuk bezleri kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılıyor. Bazı apartman görevlileri çöpleri ve ağaçlardan dökülen yaprakları mazgallara süpürüyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılan bu çöpler, kanal ve yağmur suyu hatlarında suyun akışını engelleyerek hatların tıkanmasına ve arızalanmasına neden oluyor.

    Tıkanan kanalizasyon hatları ise taşarak, hem halk sağlığını tehdit ediyor, hem de maddi zararlara neden oluyor. Yağmur suyu hatları ise tıkanarak sellere ve taşkınlara yol açıyor. Pompa istasyonlarının girişlerini tıkıyor. Su tahliyesinin gerçekleştiği kanallar çöplük değildir. Vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki atılan çöplerin zararını hepimiz çekiyoruz.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu