YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Şubat 2011

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

  • 7 Şubat 2011 Cumhuriyet

    Ağrı'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

    Ağrı- İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatının korunması amacıyla alınan önlemler kapsamında, merkeze bağlı Cumaçay köyü kırsalına 65 kilo yem bıraktı. Ağrı İl Çevre ve Orman Müdürü Şahin Kaya, yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaşan kar örtüsü nedeniyle yaban hayvanlarının yem bulmakta güçlük çektiğini belirterek, kanatlı hayvanların yoğun olarak yaşadığı Cumaçay köyü kırsalındaki dere kenarlarına ve kaya diplerine, 65 kilo yem bıraktıklarını söyledi.

    Haftada iki gün, yaban hayvanlarının yoğun yaşadığı kırsal kesimlere yem bırakıldığını belirten Kaya, şöyle konuştu:

    ''Bu dönem, yaban hayvanlarının besin ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiği bir dönemdir. Özellikle kış aylarında besin ihtiyaçlarını karşılamak için yerleşim yerlerine inmektedir. Müdürlüğümüz bu tür yem çalışmasını her yıl yapıyor. Doğa kurumu ekibi olarak doğaya mısır, arpa, buğday ve sakatat gibi besin maddelerini bırakıyoruz. 10 kişilik iki ayrı ekiple belirli bölgelerde yemleme çalışmasının yanı sıra kaçak avcılık kontrolünü yapıyoruz. Amacımız doğada var olan popülasyonu devam ettirmektir''

    Kaya, kış mevsimi boyunca yemleme çalışmalarının süreceğini kaydetti.
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu