YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Şubat 2011

Çevre yoluyla dev tasarruf

  • 05 Şubat 2011 Milliyet

    Karayolları 2. Bölge Müdürü Altun’a göre, Altınyol’a alternatif olan Kuzey Çevre Yolu’yla yılda 50 milyon dolarlık yakıt tasarrufu yapılıyor

    Karayolları 2’nci Bölge Müdürü Erol Altun, İzmir’deki yatırımları ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Altun, İzmir kent merkeziyle Karşıyaka arasında ulaşımı sağlayan Altınyol’da daha önce yaşanan trafik sıkışıklığını, bu nedenle gerçekleşen zaman ve yakıt kaybını hatırlattı. Altun, Kuzey Çevre Yolu’nun açılmasıyla Altınyol’a alternatif güzergaha kavuşulduğunu, trafik sıkışıklığının sona ermesiyle de yılda 50 milyon dolarlık akaryakıt tasarrufu sağlandığını söyledi.

    8 yılda 5 milyarlık yatırım
    Altun, bu yıl 650 milyon dolarlık yatırım yaparak İzmir’in ulaşım altyapısında önemli projelere imza atacaklarını dile getirdi, “65 bin kilometrekarelik bölgede, 200 noktada birden çalışmalar sürüyor. Kent içinde gerçekleştirdiğimiz yol, köprülü kavşak projeleri, tünel ve peyzaj, ağaçlandırma ve bakım çalışmaları sayesinde İzmirliler’e rahat, güvenli ulaşım sağlamayı hedefliyoruz. Ege Bölgesi’nde 8 yılda 5 milyar TL’ye yakın yatırım gerçekleştirdik” dedi.
    Erol Altun, 421 kilometrelik İzmir-İstanbul Otoyolu hakkında da konuştu: “10 milyar TL’ye mal olacak otobanla İzmir-İstanbul arası 3-3.5 saate inecek. Türkiye ekonomisinin kalbi olan İstanbul ve ihracat kapısı İzmir arasında kurulacak bu bağlantı, İzmir’in ekonomik ve sosyal yaşamında büyük gelişme sağlayacak. Ayrıca, turizm için de oldukça önemli. Çünkü uçak yerine karayollarıyla seyahat eden yabancı turistler, hem ülkeyi daha yakından tanıma imkanı buluyor hem de ülkemize daha çok döviz bırakıyor.”

    Halkın konforu için çalışıyoruz
    Karayolları 2’nci Bölge Müdürü Erol Altun, yolların kalitesinin artmasıyla yaşam kalitesinin de arttığına dikkat çekti. Altun, “Özellikle otoyollar, bölgeler arasında nüfus dağılımını etkiliyor ve insanları tek merkeze sıkışmaktan kurtarıyor. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltıyor ve göçün önüne geçiyor” dedi.

    ÜRETİCİYE ‘BİRLİK KURUN’ ÇAĞRISI
    İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Avrupa’da üretici korunurken, Türkiye’de fiyat istikrarsızlıkları nedeniyle her yıl değişik ürünlerin tarlada ya da ağaçta kaldığını belirterek, “Tüm engellere rağmen inadına üretmeye devam edeceğiz” dedi. Olağan genel kurul toplantısında konuşan Köse, “Avrupa’da hipermarketlere karşı üretici kooperatifleri birlik oldu. Bunun Türkiye’de de yaşanması bir zorunluluk” çağrısı yaptı.

    Manisa’da Sorman  güven tazeledi
    Manisa Ziraat Odası Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Nuri Sorman,  yeniden seçilerek güven tazeledi. 23 yıldır oda başkanlığı yapan Sorman’ın karşısına, 12 yıl aradan sonra meclis üyesi Mustafa Karakaş, rakip olarak çıktı. 167 delege oy kullandı. Sorman’a 91, Karakaş’a 67 oy çıktı. Dokuz oy geçersiz sayıldı. Sorman, “Tarımın gelişmesi için ürünlere pazarlama sistemi getirilmeli. Arazi ofisleri kurulmalı. Kullanılamayan 4 milyon hektar alan tarıma açılmalı” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu