YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Şubat 2011

Kuşlar için gerçek bir cennet olacak

  • 2 Şubat 2011 Milliyet

    KUŞ Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği, dünyanın sayılı kuş barınma alanlarından olan bölgeyi İzmir turizminin en önemli merkezlerinden biri yapacak yeni düzenlemeler için düğmeye bastı.

    Üç projeye SIT onayı çıktı

    Birliğin olağanüstü meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti’ni ayağa kaldıracak üç önemli proje için SIT Kurulu’ndan onay aldıklarını açıkladı. Kocaoğlu, kural dışı balıkçı barınaklarının taşınacağını, 22 kilometrelik yolu iyileştirip doğaya uygun plant-mix maddesi ile düzenleyeceklerini söyledi.

    Flamingolara özel ada

    BÖLGEDE Cenneti’nde yaklaşık 3 bin çift flamingonun yuva yaptığına değinen Kocaoğlu amaçlarının flamingoların yuva yaptığı adaları büyütmek ve yuva yapan kuş sayısını on binlere çıkarmak olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Bu kapsamda yaklaşık 6 bin metrekarelik bir ada yapılması için SİT Kurulu’ndan izin çıktı. Kuşların yavrulama dönemi gözönünde bulundurularak, en uygun dönemde bu konuda çalışmalara başlanacak” dedi.

    Turist için çekim merkezi

    Kuş Cenneti Birliği olarak, bölgeyi koruyup geliştirmeye ve doğal yaşamı canlandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yapılacak daha çok iş var. Örneğin İnciraltı’ndaki Çakalburnu, Kuş Cenneti’nin karşı komşusu. Buradaki lagüne tatlı su projesini bilim adamlarının yönlendirmesiyle tekrar ele alacağız. Kentin merkezindeki bu doğal yaşam alanını tüm insanlığa sunmak istiyoruz. Kuş Cenneti’ndeki dünya zenginliğini tüm insanlık ile paylaşmamız gerekiyor. Bu projelerimizi hayata geçirdikten sonra, kruvaziyer turizmi ile gelen turistleri de bölgeye çekmek en büyük amacımız” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu