YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Şubat 2011

Küre Dağları'nda ağaçlandırma çalışmaları

  • 2 Şubat 2011 Cumhuriyet

    Kastamonu ve Bartın il sınırları içerisinde kalan, Küre Dağları Milli Parkı ve çevresinde uygulanan "Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında oluşturulan tampon bölgede temel amacı yaban hayatını desteklemek olan ağaçlandırma çalışmalarına başlandı.

    Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Küre Dağları Milli Parkı Tampon Bölgesi'nin Kastamonu Cide bölümünde 126.50 hektarlık bir alanda ağaçlandırma çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

    Bartın, Ulus bölümünde ise 19 hektarlık bir alanda Aşağıköy Çok Amaçlı Uygulama Projesi hazırlandı. Yapılan ağaçlandırma çalışmalarında kuşburnu, alıç, ahlat, yaban fındığı, ceviz, ıhlamur vb. türlerle dikim yapılarak hem köylülere gelir kaynağı oluşturulması hem de bölgede yaban hayatının desteklenmesi amaçlanıyor.

    Türkiye'nin 41 milli parkından biri olan Küre Dağları Milli Parkı ve tampon bölgesi aynı zamanda Türkiye'nin 305 önemli doğa alanı ve Avrupa'nın acil korunacak 100 orman sıcak noktasından biri konumunda. 37 bin hektarı Milli Park, 80 bin hektarlık alanı ise bu milli parkı çevreleyen tampon bölge olarak 2000 yılından beri koruma altında olan bölge, Avrupa ölçeğindeki iyi korunan alanlara verilen PAN Parks sertifikasında da Türkiye'nin ilk adayı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu