YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Şubat 2011

Doğal Yaşam Parkı’na Avrupa’dan tam not

  • 31 Ocak 2011 Milliyet

    İzmir Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’ne (EAZA) üyelik sürecinin gerçekleşmesi konusunda en önemli sınavlardan birini başarıyla geçti.

    İzmir’e gelen EAZA temsilcileri Nick Lindsay, Endre Sos, William van Lint ve Eoghan O’Sullivan iki gün boyunca parkta inceleme yaptı. İngiltere, Macaristan ve Hollanda’dan gelen uzmanlar, barınakları, açık alanları ve ziyaretçilerin kullanım alanlarını inceledi, gördüklerini fotoğraflarla belgeledi. Hayvan bakıcılarıyla tek tek görüşen heyet üyeleri, “Şu ana kadar gördüklerimiz, buradaki birçok şeyin EAZA kriterlerine uygun olduğu hatta aştığı noktasında fikir edinmemizi sağlıyor” dedi.

    Muhteşem bir park
    İzmir Doğal Yaşam Parkı Danışmanı Prof. Nilüfer Aytuğ, uzun süredir bekledikleri bir sürecin gerçekleştiğini belirtti, şöyle dedi: “Bu, bir anlamda teftiş ziyareti. Çünkü Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği üyeliğine kabul  aynı zamanda bir sertifika anlamında. Avrupa’daki  diğer hayvanat bahçeleriyle  aynı seviyede olduğumuzu ortaya koyuyor. Aslında biz biliyoruz, son derece iyi durumdayız  ama bunun bir şekilde belgelenmesi gerekiyor.”

    ANTİK TEOS kazılarına Agora AVM’den destek
    Seferihisar Teos Antik Kenti’nde 18 yıl aradan sonra yeniden başlayan kazılara, Yaşar Holding eski başkanı Feyhan Yaşar’ın ardından, Agora Alışveriş Merkezi’nin sahibi Odak İnşaat da sponsor oldu. Valilikteki törende, Vali Cahit Kıraç’ın da katılımıyla, Odak İnşaat
    Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Oral, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Teos Kazı Başkanı Doç. Dr. Musa Kadıoğlu arasında protokol imzalandı. Oral, bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

    Bina altı mescit kat sahiplerini huzurundan etti
    Güzelyalı’da devam eden cami ve Kur’an kursu inşaatı nedeniyle bir apartmanın altına yapılan mescit, mahallede kriz çıkardı.   22 Sokak’taki Zühra Apartmanı sakinleri, mescidin girişinin apartmanın sokak kapısına açıldığını, bunu istemediklerini dile getirdi, şöyle konuştu: “Çevrede başka yakın camiler olmasına rağmen, dibimizdeki Barbaros Apartmanı’nın garajını, izinsiz şekilde mescide çevirdiler. Mescidin giriş kapısını, bulunduğu apartmanın değil, bizim oturduğumuz  binanın giriş kapısına doğru açtılar. İbadet saatlerinde, ne biz ne de misafirlemiz içeri girebiliyor.  Sıkıntımızı dile getirdik, mescit görevlilerinin hakaretlerine maruz kaldık. İnsanların yaşamlarını kısıtlayan ibadet olur mu? Neredeyse bizleri apartmanımızın kapısından dışarı çıkarmayacaklar. Yetkililerden yardım bekliyoruz.”

    Girişimcilik ruhu eğitimle aşılanacak
    Güzelbahçe Belediyesi, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” projesi başlattı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığıyla hayata geçirilecek. Başkan Mustafa İnce, ülkenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi, “İstihdama, girişimciliğe ve esnafa yönelik her türlü projeyi hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı da, “İnsanlara kendi işini kurdurmak, istihdama bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek için işbirliğine gidiyoruz” dedi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu