YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Şubat 2011

Dilovası'nda atık skandalı

  • 1 Şubat 2011 Radikal

    Dilovası'nda boş arsaya 1000 ton endüstriyel atık döküldüğü belirlendi. Atıkların yeraltı sularına karışmasından korkuluyor.

    Dilovası Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol ekiplerinin yaptığı denetimlerde, Tavşancıl-Çerkeşli köyleri arasında boş bir araziye 1000 ton endüstriyel nitelikli ve zehirli olabilecek arıtma çamuru döküldüğü belirlendi. Atık çamurunun içinde kozmetik tüpleri, firmalara ait birçok etiket, kantar ve sipariş fişleri de tespit edildi. Belediye ekipleri, etiketlerden yola çıkarak 3 ayrı firmaya ulaştı. Firma yetkililerinin, “O atıkları bertaraf tesisine teslim etmiştik” dediği öğrenildi.

    Zincirin halkaları
    Vali Erhan Topaca’nın olayı yakından takip ettiğini söyleyen Çevre ve Orman İl Müdürü Mustafa Yılmaz, “Firmalar atık çamurunu bakanlıktan lisanslı geri dönüşüm firmalarına veriyor. O firmaların işi de bunları tesislerinde kek haline dönüştürüp çimento fabrikaları veya İZAYDAŞ’ta para karşılığı yakılmasını sağlamak. Olay bu fişlerden yola çıkarak bertaraf firması belirlendiğinde ortaya çıkacak. Bu da 1 hafta sürebilir” dedi.

    Endüstriyel arıtma çamurunda zehirli bileşenlerin bulunmasından ve bu zehirlerin de yağmur suyu ile toprağa veya suya karışmasından endişe ediliyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu