YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2011

Empire State Binasının Enerjisi Rüzgardan Sağlanacak

  • 17 Ocak 2011 yesilekonomi.com

    Adını New York eyaletinin lakabından alan Empire State binası'nın elektrik ihtiyacının dolaylı olarak olsa da yenilenebilir enerjiden karşılanacağı açıklandı.

    Binanın sahibi olan Malkin Holdings şirketi tarafından yapılan açıklamada Green Mountains Energy şriketi ile yaptıkları anlaşma ile taraflar arasında iki yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.

    Sözleşme uyarınca Malkin Holdings şirketi binanın elektrik tüketimine denk olacak şekilde şirketten iki yıl boyunca yılda 55 milyon kilovat-saatlik yenilenebilir enerji sertifikası satın alacak. Şirket bu sayede New York'un en yüksek binasının yıllık elektrik ihtiyacını dolaylı da olsa rüzgar enerjisinden sağlamış olacak.

    Bu anlaşma New York'ta daha önce yapılan en yakın yenilenebilir enerji sertifkası satın alım anlaşmasının iki katı anlamına geliyor.

    Empire State binası için bir süredir yenilenme çalışmaları yapılmaktaydı. Toplam 550 milyon dolar bütçeli bu çalışmalarda enerji verimliliği için ise 120 milyon dolarlık bir kaynak ayrılmıştı.

    1931'de inşa edilmeye başlanan ve 1932 yılında açılmasından 1972 yılında Dünya Ticaret Merkezi'nin açılmasına kadar New York'un en yüksek binası olma özelliğini taşıyan bina 11 Eylül 2001'de yapılan saldırıların ardından tekrar aynı ünvanı elde etmişti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu