YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Aralık 2010

Burada herşey organik!

  • 07 Aralık 2010 Milliyet

    Çay’dan, kahveye; şaraptan, et ürünleri ve bal’a; kozmetikten, tekstil ve oyuncağa, hatta otele kadar bu fuarda her şey organik!

    Geçtiğimiz ay hizmete giren FFM  (Fulya Fuar ve Kongre Merkezi), 16-19 Aralık 2010 tarihleri arasında ,“2.Ekoloji Günleri” ev sahipliği yapacak. Organik ürün meraklarına aynı zamanda alternatif yılbaşı hediye seçenekleri de sunacak olan organizasyonda, et ürünleri, çay, bal ve şaraptan; kozmetik ürünler, temizlik malzemeleri, oyuncak, tekstil ve “Organik Otel” konseptiyle, turizm ürünlerine dek çok sayıda organik sertifikalı ürün satışa sunulacak.

    Girişin ücretsiz olacağı organizasyon, saat 11.00 – 19.00 arasında gezilebilecek.ASDF Fuarcılık tarafından 2000 yılından bu yana İstanbul’da düzenlenen Ekoloji Günleri, bu yıl 2.kez Türkiye’deki organik ürün üreticisi, ithalatçısı ve tüketicisini bir araya getiriyor.

    Yılbaşı alışverişi hareketliliğini de göz önünde bulunduran organizasyon yetkilileri,”Ekoloji Günleri” nde gıdadan, tekstile; kozmetikten, temizlik ürünlerine dek, meraklıları için çok yeni ve alternatif yeni yıl armağanları olacağını belirtiyorlar.

    “Gıda Güvenliğinde Organik Gıdanın Yeri” başlıklı bir panel düzenlenecek.Organik ürünü sadece üreten değil aynı zamanda tüketen bir toplum olma hedefiyle yola çıkan ‘Ekoloji Günleri’ne toplam 50 firma katılıyor. Etkinlik kapsamında Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, Sağlıklı Gıda Platformu Başkanı Hüseyin Bozbağ ve Ecocert Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Avcı’nın konuşmacı olarak katılacağı “Gıda Güvenliğinde Organik Gıdanın Yeri” başlıklı bir konferans düzenlenecek.

    Yıllardır organik ürünlere güvenin tazelenmesi ve topluma organik ürün tüketme bilinci aşılanması hedefleyen etkinlik, şimdilerde Türkiye’de sayıları giderek artan organik ürün kullanıcısın sektördeki yeniliklerden haberdar etmek adına daha geniş bir ürün yelpazesini barındıracak.

    Organik otel’den, Türkiye’nin sertifikalı ilk organik et ürünleri Ekoloji Günlerinde…İşlenmesinde ve yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal kullanılmadan üretilen ve tüketiciye ulaştırılan organik ürünlerin farklı konseptlerle topluma yayılmasında öncülük eden şirketlerin katılacağı ‘Ekoloji Günleri” nde, İstanbul’da hizmet veren ve nevresimden yatağa, sabundan havluya kadar organik ürünlerin yer aldığı “Organik Otel” de yer alıyor.

    Etkinlik ayıca, Çanakkale Ayvacık’ta hayvanların özgürce orman içerisinde dolaşarak beslendiği, Türkiye’nin ilk sertifikalı organik kırmızı etini üreten Ayvacık Organik Et Üreticileri Birliği tarafından bu yıl hizmete giren Ayvacık Organik Et Kooperatifine de ev sahipliği yapıyor.

    Gökçeada’da üretilen “Nusret Bey Şarapları” organik üzümden elde ediliyor.

    Merlot, Cabarnet Sauvignon ve Syrah üzümlerinden üretilen organik şaraplar, uygun bekleme koşullarında deneyimli bağcının elinden şarap tutkunlarına tanıtılacak.

    Kapbula’nın bebek ve çocuklara yönelik sattığı %100 organik giysiler, oyuncaklar, %50’ye varan indirimli fiyatlara anne ve anne adaylarını fuara bekliyor.

    0 – 10 yaş arası bebek ve çocuklara yönelik; tekstilden kozmetiğe, oyuncaktan deftere birçok organik,
    ekolojik ya da geri dönüşümlü ürünü bir arada sunan Türkiye’deki ilk zincir mağaza olan Kapbula, Yalçuva
    Pamuğundan ipliğine, boyasından baskısına kadar tamamen organik ve uluslararası sertifikalı tekstil ürünleri üretiyor.

    Gerçek Kahve Keyfi: Simon Lévelt 1817 Organik & Fairtrade Kahve

    Simon Lévelt Organik Kahvelerii Hollanda’da üretiliyor. 200 yıllık kahve uzmanlığına sahip firma, kahveyi birinci sınıf işçilikle, direkt olarak üretildikleri çiftliklerden tedarik ediyor. Doğanın sunduğu gerçek lezzeti hiç değiştirmeden paketleyen firma, Etiyopa, Peru, Endonezya gibi kahvenin yetiştiği 3 kıtadan ayrı lezzetler sunuyor. Senza(kafeinsiz), Corazon (çekirdek) ve Çözünür Hazır kahve.

    Yeşil Firma Yeşil Ürünler... Becopotty ‘in (organik lazımlık) Yaratıcısı Becothing

    Becopotty çevre dostu, atık bitki malzemelerinden elde edilmiş, evinizde yıllarca kullanıldıktan sonra toprağa gömerseniz biyolojik olarak hızla yok olabilecek bir lazımlık...2009 yılında Mother&Baby Gümüş Ödülü alan
    Becopotty ergonomik tasarımıyla hem rahat hem de kullanışlı. Sırt kısmının yükseltisi denge sağlarken, ön
    tarafındaki koruma yükseltisi de etrafa sıçramaları engelliyor, böylece tuvalet terbiyesi konforla ve hijyenik bir biçimde sürdürülebiliyor. En önemlisi bu lazımlık hem bebeğiniz hem de çevre için çok uygun...

    Lazımlıkla ilgili küçük birkaç fikir...

    Çocuğunuzun tuvalet terbiyesi sona erdiğinde lazımlığı bahçenize gömebilirsiniz. Küçük bir ipucu vermek gerekirse; gömmeden önce lazımlığın altında birkaç küçük delik
    açarsanız nemin içeri girmesini kolaylaştırmış olursunuz.

    Çocuğunuz  ve sizin için Greengoods’la yeşil bir yaşama ve yeşil alışverişe “Merhaba”Doğaya katkı sağlayan ürünler sayesinde çocuklarının temiz ve daha yeşil bir dünyadaki geleceğine önem veren aileler için açılan Greengoods web sitesin, tüm anne ve babalar için çocuklarına en mükemmel hediyenin, onlara güzel, temiz ve yeşil bir dünyadaki gelecek bırakmanın farkındalığı ile var olmayı amaç ediniyor. Tüm ürünlerin çevre dostu, geri dönüşümlü, non-toksikel yapımı, organik ve doğal olarak etiketlendirildiği, özellikle annelerin sitede yer alan tüm ürünleri gönül rahatlığıyla bebeklerine ve çocuklarına alabilecekleri bir çerçevede biçimlendirilen site, anne adaylarını da unutmamış.

     Anne adayları yeşil alışverişle

    Türkiye ‘de ilk kez anne adayları, yaklaşan doğumları ile birlikte yapmak isteyecekleri “babyshower” partisi için tamamen yeşil ürünlerden oluşan bir alışveriş listesini partiye katılacak arkadaşlarına ulaştırabiliyor ve hediye seçimlerini yeni doğacak bebeği için tamamen yeşil ürünlerden yapabiliyor.

    Üzerinde 140 kg taşıyabilen eko-karton masa ve sandalyeler, çocuğunuz için plastik bebek evlerine alternatif olabilecek tamamen ekolojik kartondan bebek evleri, oyuncak bebek beşikleri, hem tabure hem saklama kutusu hem de birer oyuncak olabilen de-monte kutular bunlardan sadece bazıları.

    Bunların dışında sertifikalandırılmış ormanlardan elde edilmiş el yapımı tahta oyuncaklar, organik sertifikalı sosyal sorumluluk projesi kapsamında üretilmiş yumuşak oyuncaklar, anne ve babalar için doğal kozmetikler, ekolojik genel temizlik malzemeleri kısacası tüm evimizde yeşil rüzgarlar estirecek ürünler bu siteden bulunabiliyor.

    Alman kişisel bakım ürünleri “EİBİONA” ve özellikle alerjik çocuklar için üretilen “Green Kids” markalı şampuan, banyo jeli ve kremi de fuarda sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

    SafiKDN, %100 Organik El Yapımı Ürünler konsepti ile fuara katılıyor.İnsan sağlığını korumak ve kadınların el emeklerini değerlendirmek ve doğaya saygılı ürünler sunmak amacıyla hayata geçirilen  bir kadın projesi olan markanın ürünleri organik pamuktan üretilmiş antialerjik giysilerden oluşuyor.

    2.Ekoloji Günleri” 16-19 Aralık 2010

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu