YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Aralık 2010

İzmit körfezi temizleniyor

  • 06 Aralık 2010 Cumhuriyet

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında son üç yılda İzmit Körfezi'nde 202 ton yüzer halde bulunan katı ve sıvı atık toplandı.

    Büyükşehir Belediyesi’nin Körfezi yeniden canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. “Başaran1” ve “Çevrem” adlı deniz araçları 2007 yılında 20 ton, 2008 yılında 28 ton, 2009 yılında 64 ton katı atığın toplanarak bertaraf edilmesi sağladı.

    Bu yıl ise yaklaşık 90 tın sıvı ve katı atık toplanarak çalışmaların yoğunluğu artırıldı. Böylece kirliliğin önüne geçildi ve sudaki oksijen miktarı artırılarak denizdeki canlıların sayısının çoğalması sağlandı. İzmit Körfezi 30 yıl aradan sonra yeniden yüzülebilecek, yelken yarışmalarının yapıldığı bir duruma geldi.

    Kocaeli’yi son bir ayda etkisine alan yağış ve fırtına, denizdeki atıkların artmasına neden oldu. Özellikle dereler aracılığıyla İzmit Körfezine taşınan katı atık miktarı artması bu tarihten itibaren deniz yüzeyinden toplanan atık miktarını da artırdı. Büyükşehir Belediyesi deniz süpürgeleri bu ayda yaklaşık 50 ton atık toplayarak olumsuzlukların önüne geçti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu