YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2010

Toprağa saygı yürüyüşü

  • 2 Aralık 2010 Cumhuriyet

    TEMA Vakfınca ''Erozyonla Mücadele Haftası'' etkinlikleri kapsamında Kadıköy'de ''Toprağa Saygı Yürüyüşü'' yapıldı.

    İstanbul - TEMA Vakfı temsilcileri ile ilköğretim ve lise öğrencilerinden oluşan grup, Kadıköy Moda İlköğretim Okulu önünde bir araya geldi. Grup üyeleri, ellerinde taşıdıkları ''Bereketli topraklar yaşam üretir'', ''Doğa katliamına son'', ''Yeşili siyaha dönüştürmeyelim'' yazılı dövizler ve pankartlar eşliğinde Bahariye Caddesi üzerinden Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

    Burada TEMA Vakfı bildirisini okuyan Saint Joseph Lisesi 12. sınıf öğrencisi Merve Kösesoy, Türkiye'nin geleceğini tehdit eden erozyon ve çölleşmenin hala ülkenin en büyük yarası olduğunu söyledi.

    Kösesoy, toplum olarak gerekli bilince ulaşılamadığı takdirde sorunların daha da derinleşeceğine inandıklarını dile getirerek, ''Doğal kaynaklarımız hızla yok olmakta. Küresel ısınma ileride bu sorunları daha yoğun yaşamamıza neden olacak. Bugün atacağımız adımlar ileride nasıl bir çevrede yaşayacağımızı belirleyecek'' dedi.

    Merve Kösesoy, gençler ve çocuklar olarak gelecekte, temiz hava soluyabilecek, güvenli gıdalar tüketebilecek bir ortam istediklerini ifade etti.

    Etkinlikte, Pendik Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencileri korosu ''Ağaca övgü'' ve ''Kestane gürgen palamut'' isimli şarkıları seslendirdi. Öğrenciler daha sonra TEMA'ya ait yaprak şeklindeki çelengi, Atatürk Anıtı'na bıraktı.
     
    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu