YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2010

Göksu Deltası'nda canlılar tehlikede

  • 15 Kasım 2010 ntvmsnbc

    Uluslararası koruma altında olan Silifke Göksu Deltası Kuş Cenneti bir ayda iki defa yandı. Yakanların tarım arazileri açmaya çalıştığı belirlendi.

    MERSİN - Silifke Göksu Deltası Kuş Cenneti bir ayda ikinci defa yandı. Çıkarılan yangında 8 kuş karanlıkta yönünü bulamayınca alevlerin içinde kalarak telef oldu. Daha önceki çıkan yangında ise 3 kuş telef olmuştu.

    Göçmen kuşların geldiği bu aylarda gece boyu süren yangında çıkan dumanların etkisiyle kuşlar deltayı terk etmeye başladı. Sürüngenler ise alevlerin içinde kaldı.

    Dün akşam saatlerinde Akgöl kenarında başlayan yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Jandarma ekiplerinin müdahale ettikleri yangında Silifke Belediyesi İtfaiye ekipleri gece olması nedeniyle yangın bölgesine giremedi. Polis ve Jandarma, özel ekipler oluşturarak yakanların peşine düştü.

    KUŞ CENNETİ ÇORAK ARAZİYE DÖNÜŞTÜ
    Göksu Deltası Kuş cenneti Türkiye’de Birleşmiş Milletlerin korumasında olan beş sulak alandan biri. Nadir ve nesli tükenme tehlikesi altında olan çeşitli kuş türlerinin yaşam, üreme, beslenme, ve konaklama yeri olan deltada bulunan Kuş Cenneti çorak araziye dönüştü.


    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu