YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Ekim 2010

'Badem'in Mapus Hayatı Bitti

  • 11.10.2010 Radikal

    Marmaris Karacasöğüt Köyü açıklarında, geçen nisan ayından beri, işadamı Mustafa Koç'un yaptırdığı 50 metrekarelik özel kafesinde tutulan Akdeniz foku 'Badem', yeniden doğal hayata bırakıldı. Sualtı Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Foku Araştırma Grubu Temsilcisi Zafer Kızılkaya “Badem'in insanlarla oynama devri bitti. Artık insanlara yanaşmıyor. Tek isteğimiz insanların da ona yanaşmaması” dedi.

    İzmir'in Foça İlçesi'nde rehabilite edildikten sonra Gökova Körfezi'ne bırakılan ancak zaman zaman balık çiftliklerine saldırması üzerine zorunlu olarak kafeste tutulan ‘Badem’, bir kez daha doğal hayata bırakıldı. Bir süre çevrede yüzen ‘Badem’, tekrar kafesine girmek istedi. Ancak görevliler Badem'in kafesine girmesine izin vermedi. Bir süre kafesin cevresinde dolaşan Badem daha sonra gözden kayboldu.

    ‘Badem'in eğitiminde ve bakımında önemli rol oynayan Zafer Kızılkaya, “5 yaşına giren ‘Badem'in çiftleşme dürtüleri harekete geçebilir. O nedenle doğal yaşama ortamına geri dönmeli. Kendi kendine avlanabiliyor. Geçen yıl yine doğal ortamına bırakmıştık. Ama geri döndü. Umarız bu kez dönmez. Badem'in insanlarla oynama devri bitti. Artık insanlara yanaşmıyor. Tek isteğimiz insanların da ona yanaşmaması” diye konuştu. (dha)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu