YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Eylül 2010

2 Milyon Ağaç İçin 2 Milyon İstanbullu Boğazı Kaplıyor

  • 2 Ekim Cumartesi günü 2 milyon İstanbullu 3. köprü uğruna kesilmesi planlanan 2 milyon ağaç için İstanbul Boğazı’nda toplanıyor. İstanbullular  ulaşımda 3. köprü yerine birçok alternatif olmasına karşın 2 milyondan fazla ağacın kesilmesine dur demek için İstanbul Boğazı’nın 21 noktasını kaplayacaklar.

    20’den fazla sivil toplum kuruluşu, bilim insanları ve sanatçıların da desteğiyle “2 Milyon Ağaç İçin 2 Milyon İstanbullu” kampanyasını başlattı. Bu kampanya ile İstanbul’un trafik sorununu çözmeyeceği defalarca ortaya konan ve kentte doğal ve toplumsal yıkıma neden olacağı düşünülen İstanbul'a 3. köprü projesinin ve projeyle ilgili tüm çalışmaların hemen şimdi durdurulması isteniyor.   

    Bu köprü ile trafiğin yalnızca %2-5’ini oluşturan transit geçişler sağlanacak olmasına karşın 2 milyondan fazla ağaç kesilecek, su havzaları zarar görecek, hayvanların İstanbul’daki son yaşam alanları yok edilecek ve orman alanlar yerleşime açılacak. Ayrıca İstanbul'un nüfusu %20 artacak ve trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak. “2 Milyon Ağaç İçin 2 Milyon İstanbullu” kampanyası ile trafik sorununun çözülmesi için BoğazRay veya 1. köprünün tadil edilmesi gibi birçok alternatif varken, çözüm olmayan 3. köprü projesine mahkum olunmadığı ve İstanbul halkının bu projeyi istemediği gösterilecek. 

    Daha ayrıntılı bilgi için: www.2milyonistanbullu.com

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu