YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2010

Çağla Kubat'tan Çağrı!

  • 15.09.2010 Radikal

    Milli sörfçü Çağla Kubat, Sığacık Körfezi'nde orkinos çiftliği yerine su sporları merkezi kurulmasının yerinde olacağını ifade etti.

    Sığacık Akkum Sahili’nde düzenlenecek Starboard Windsurf Funboard Türkiye Şampiyonası için İzmir’in Seferihisar ilçesine gelen milli sörfçü Çağla Kubat, Sığacık Körfezi’nde orkinos çiftliği yerine su sporları merkezi kurulmasının yerinde olacağını ifade etti.

    Kubat, son yıllarda Seferihisar’da su sporlarına yönelik yatırımların meyvelerini vermeye başladığını, bölgenin uluslararası boyutta yarışma düzenlenebilecek nitelikte olduğunu söyledi.

    Kubat, Seferihisar’ın rüzgar potansiyeli ile sadece güneşlenmek ve denize girmek için değil sörf sporu için de uygun bir yer olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

    "Sığacık muhteşem bir merkez. Sörf için burada bulunmak harika. Ben de artık ilerleyen günlerde bazı antrenmanlarımı arkadaşlarımla burada yapmak istiyorum. Çeşme Alaçatı, benim sörfe ilk başladığım yer. Türkiye’nin ve dünyanın önemli merkezlerinden bir tanesi. Ama, Türkiye’de başka yerler de var. Bir tanesi de Seferihisar. Bu sene Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağı yapılıyor. Ama eminim ki önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonalarına da ev sahipliği yapacak. Doğası, denizi, rüzgarı buna çok müsait. Bir hayli yabancı turist olduğunu görüyorum. İzmir’e yakınlığı da çok önemli. Seferihisar’ın önü açık."

    Dünyada denizlerin su sporlarına uygun hale getirilmeye çalışıldığını anlatan Kubat, şöyle devam etti:

    "Bizse elimizde olanların değerini bilemiyoruz. Burası orkinos çiftliği için değil, su sporları için uygun. Hiçbir sporcu gelip, pislenmiş bir denizde spor yapmak istemez. Burada orkinos çiftliği kurulacağına, su sporları merkezlerinin yapılması, daha güzel otellerin yapılması uygun olur."

    Seferihisar’da bulunan Türkiye Şampiyonu sörfçü Bora Kozanoğlu da çok eskiden beri Sığacık’ta sörf yaptığını belirterek, "Burasının rüzgarını çok seviyorum. Benim düşüncem denizi korumamız, kirletmememiz yönünde"dedi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu