YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2010

"HES'e Karşı Ses" Mücadelesi

  • 15.09.2010 CNN Türk

    İzmir'li Karşı Bisiklet Topluluğu Kastamonu'daki Loç Vadisi'nde yapılmak istenen hidro elektrik santrali projesine karşı "HES'e karşı ses" adıyla Ankara'dan Loç Vadisi'ne yola çıktı. 

    Loç Vadisi... Karadeniz sahiline kuş uçuşu 10 kilometre uzaklıkta. Burası Küre Dağları'nın en bakir bölgelerinden biri. 29 tür bitki dünyada sadece bu bölgede yetişiyor. Beş köy var vadide.
     
    Köylüler, vadinin ağaçlarını, orkidelerini gözü gibi koruyor. Kastamonu'nun Cide ilçesindeki Loç Vadisi 10 yıl önce milli park ilan edildi. Ama bu karara rağmen Loç Vadisi'ne hidro elektrik santrali yapılıyor.

    Loç Vadisi'ne sahip çıkanlar çok ama seslerini duyuramıyorlar.

    Karşı Bisiklet Topluluğu da o gruplardan. Pedallarını Loç Vadisi için çevirecek topluluk.

    Ormanları besleyen devrekani çayının suyu kesilmesin, o özel bitki örtüsü su altında kalmasın diye grup uzun bir yolculuğa çıktı. Sloganları "HES'e karşı ses"

    Topluluk İzmir'li bisikletlilerden oluşuyor. HES karşıtlarına destek vermek için 14 Eylül'de Ankara'dan yola çıktılar. İlk seslerini Çevre ve Orman Bakanlığı önünden duyurdular.

    5 gün sürecek yolculuk 1700 hidro elektrik santrali kurulacak yerler arasında olan Kastamonu'daki Loç Vadisi'nde sona erecek

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu