YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Eylül 2010

İklim Treni Geliyooor!

  • 11.09.2010 Radikal

    "İklim Treni ile Sınırları Aşıyoruz"un yolcularının yeni durağı Türkiye.

    British Council Bilim Projeleri Bölümü’nün Türk ve Yunan iklim savunucularıyla ortak etkinliği olan "İklim Treni ile Sınırları Aşıyoruz"un yolcuları, Türkiye’de vatandaşlara iklim temalı mesajlarını iletecek.

    Selanik’ten 17 Eylülde yola çıkacak olan Yunan iklim savunucuları, 18 Eylülde İstanbul Sirkeci Garı’na gelerek Türk iklim savunucularıyla buluşacak.

    İklim değişikliği konusunda insanları bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlayan gruptakiler, Sirkeci ve Haydarpaşa garlarında vatandaşlarla bir araya gelerek iklim değişiminin etkilerini anlatacak.

    Bilim Projeleri Koordinatörü Esra Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, British Council’in, küresel iklim değişikliği programının Avrupa ayağı olan "İklim Savunucuları" adlı projeyi 2008 yılında 15 Avrupa ülkesinin katılımıyla başlattığını söyledi.

    Projeye Türkiye’nin geçen yıl dahil olduğunu ifade eden Saruhan, proje kapsamında her ülkenin farklı alanlardan 18-35 yaş arası 15 genci iklim savunucusu olarak seçtiğini, bu gençlerin proje çalışmalarına bir yıl boyunca zaman ayırabilecek gönüllülerden oluştuğunu bildirdi.

    Türkiye’den de 15 gönüllü belirlendiğini anlatan Saruhan, iklim savunucularının 7 ay boyunca birlikte çalışarak uzmanlar eşliğinde iklim değişikliği konusuna dikkati çekmeyi, bilgilendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlayan proje fikirleri geliştirdiğini ve bunların proje planına dönüştüğünü ifade etti.

    Bunlardan birinin de Türk ve Yunan iklim savunucuların ortak etkinliği "İklim Treni ile Sınırları Aşıyoruz" projesi olduğunu anlatan Saruhan, bu projeye katılan grubun amacının, iklim dostu ulaşım araçlarından biri olan tren seyahatiyle iklim değişikliği konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmak olduğunu bildirdi.

    Bu kapsamda Yunan iklim savunucularının 17 Eylülde trenle Selanik’ten Türkiye’ye doğru yola çıkacağını belirten Saruhan, Yunan grubun 18 Eylülde İstanbul Sirkeci Garı’nda Türk iklim savunucularıyla buluşacağını anlattı.

    İklim savunucularının 18 Eylülde Sirkeci Garında 13.00 - 15.00, Haydarpaşa Garı’nda ise 12.30 - 14.30 saatleri arasında, iklim değişikliği bilgilendirme noktalarında vatandaşlarla buluşacağını ifade eden Saruhan, grubun burada yapacağı sunumlar, mesajlar ve resimlerle iklim değişimi konusunun önemini vurgulayacağını belirtti.

    Saruhan, gruptakilerin Türkiye’ye seyahatleri sırasında yol boyunca tren içinde ve Selanik, Alexandroupoli-Dedeaağaç garlarında da vatandaşları bilgilendireceğini sözlerine ekledi. (aa)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu