YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Eylül 2010

Dere Soykırımını Durdurmak İçin HES'e Karşı Ses Bisiklet Yolculuğu

  • Atlas

    Karşı Bisiklet Topluluğu, doğal yaşam alanlarına geri dönülemez şekilde zarar veren; sosyal, kültürel ve tarihi değerleri hiçe sayarak yaşamı felç eden 1700'ü aşkın HES projesine karşı 'HES'e Karşı Ses' adıyla yola çıkıyor.
     
    Yolculuk, 14 eylülde,Türkiye doğasının korunmasından sorumlu olan Çevre ve Orman Bakanlığı'nın önünde yapılacak basın açıklamasıyla başlayıp, 18 Eylülde, hukuk ve yaşam hakkı tanınmadan sürdürülen HES projesinin uygulandığı Kastamonu-Cide Loç Vadisi'nde sonlanacak.

    Türkiye'nin dört bir yanından yükselen tepkilere, kamu vicdanına ve mahkeme kararlarına aldırmadan Türkiye'deki suların kullanım hakları, 'Su Kullanım Hakkı Anlaşmasıyla' 49 yıllığına çeşitli şirketlere satılıyor. Karşı Bisiklet Topluluğu, çok sayıdaki vadiden yükselen çağrıyı yineliyor; 'Doğanın haklarının gözetildiği su politikasının oluşturulmasını ve suyla ilgili yanlış uygulamaların hızla durdurulmasını talep ediyoruz.'

    Dere soykırımı anlamına gelen uygulamalar hızla durdurulsun ve Doğanın haklarının gözetildiği yeni su politikaları oluşturulsun.

    İletişim: Yolculuğun bir bölümü ya da tamamına katılmak isteyen bisikletliler ve destek vermek isteyenler herkes ve kurumlar için
    Adem Cengiz Öztürk : 0532 475 79 48
    Kayhan Uğur : 0554 735 06 72

    www.karsibisiklet.org
    www.dogaicindayanisma.org

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu