02.09.2010 NTVMSNBC
Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Kilye koyunda yüzlerce karabatak ölüsü kıyıya vurdu.
Tarihi Gelibolu Yarımadasında bulunan ilçeye 2 kilometre mesafedeki Kilye Koyu civarına giden vatandaşlar, karabatak leşleriyle karşılaştı. Kuş ölümleriyle ilgili şu ana kadar herhangi bir inceleme yapılmadığı bildirildi.
Kuş ölümleri, bu bölgede tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşları tedirgin etti.Bölgede yıllardır hayvancılık yapan Necmi Sancar (57), sabah erken saatlerde hayvanların yanına geldiklerini ve eşinin, deniz kıyısında çok sayıda kuşun öldüğünü gördüğünü söyledi. Bunun üzerine sahile geldiğini anlatan Sancar, ''Gördüğüm manzara ürkütücüydü. Akşam hayvanlarımı denizin kenarından geçirdim, hiçbir şey yoktu. Bu kuşların gece öldüklerini tahmin ediyorum'' dedi.
Koyda bir kaç günden beri demirli bir gemi bulunduğuna işaret eden Sancar, kuşların kendiliğinden ölmüş olamayacağını savundu. Sancar, yetkililere kuş ölümleri hakkında bilgi verdiğini, kuşların neden öldüğünün araştırılması gerektiğini kaydetti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Alparslan, kendilerine bu yönde bir ihbar gelmediğini ifade ederek, kuşların kesin ölüm nedeninin bulunması için, çevresel tüm parametrelerin ele alınması ve hayvanların otopsilerinin yapılması gerektiğini kaydetti.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
ODTÜ’nün yapay zekâ destekli “Karadeniz Dijital İkizi” ile iklim, balıkçılık, enerji ve kirlilik...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013