YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Eylül 2010

Yüzlerce Kuş Niye Öldü?

  • 02.09.2010 NTVMSNBC

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Kilye koyunda yüzlerce karabatak ölüsü kıyıya vurdu.

    Tarihi Gelibolu Yarımadasında bulunan ilçeye 2 kilometre mesafedeki Kilye Koyu civarına giden vatandaşlar, karabatak leşleriyle karşılaştı. Kuş ölümleriyle ilgili şu ana kadar herhangi bir inceleme yapılmadığı bildirildi.

    Kuş ölümleri, bu bölgede tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşları tedirgin etti.Bölgede yıllardır hayvancılık yapan Necmi Sancar (57),  sabah erken saatlerde hayvanların yanına geldiklerini ve eşinin, deniz kıyısında çok sayıda kuşun öldüğünü gördüğünü söyledi. Bunun üzerine sahile geldiğini anlatan Sancar, ''Gördüğüm manzara ürkütücüydü. Akşam hayvanlarımı denizin kenarından geçirdim, hiçbir şey yoktu. Bu kuşların gece öldüklerini tahmin ediyorum'' dedi.

    Koyda bir kaç günden beri demirli bir gemi bulunduğuna işaret eden Sancar, kuşların kendiliğinden ölmüş olamayacağını savundu. Sancar, yetkililere kuş ölümleri hakkında bilgi verdiğini, kuşların neden öldüğünün araştırılması gerektiğini kaydetti.

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Alparslan, kendilerine bu yönde bir ihbar gelmediğini ifade ederek, kuşların kesin ölüm nedeninin bulunması için, çevresel tüm parametrelerin ele alınması ve hayvanların otopsilerinin yapılması gerektiğini kaydetti.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu