YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Eylül 2010

Kazdağları'nda Altın Sondajları Hızlanıyor

  • 01.09.2010 Radikal

    Kazdağları’nda onca protestoya, hukuk mücadelesine,  kavgaya gürültüye rağmen ‘altın’ sevdası sürüyor.  Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi sınırları içindeki Kazdağlarında altın arama çalışmaları hızlandı.

    Muratlar köyünde dört yıldır sondaj çalışmalarını yürüten Teck Arama ve Madencilik firması, Kuşçayır ve Şapçı köyleri arasındaki Kayalıdağ bölgesinde arama çalışmalarına hız verdi. Firma, Muratlar köyünde üç, Kuşçayır köyünde ise bir sondaj makinesiyle arama faaliyetlerine devam ediyor.

    Teck Şirketi Halkla İlişkiler Koordinatörü Nilgül Pelit, analizler sonucu elde edilen veriler doğrultusunda belirlenen noktalarda sondaj yapıldığını söyledi. Kirazlı bölgesinde faaliyet gösteren Alomos şirketinin de Karaibrahimler köyü sınırları içinde sondaj çalışmalarına başlayacağı  öğrenildi.

    Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer ise siyanürlü altın konusunda görüşlerinin açık ve net olduğunu vurguladı: “Bölge halkı olarak siyanürle altın  çıkarılmasına karşıyız.”

    Maden şirketlerinin devlete vereceği binde 2’lik payın hiçbir hayra yaramayacağını belirten Belediye Başkanı Tunçer, “Bölgemizin üstü, altından daha değerlidir.  İlçemiz toprakları çok verimli. Yöre halkının geçimi tarım, hayvancılık ve  meyvecilik. ‘Siyanürle altın çıkarılıyor’ sözcüğü bile yöremizin ekonomisini  bitirir” dedi.

    Ezine peyniri adına durun!

    Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan yöre topraklarının bereketinin, lezzetinin ününün yurt dışına da yayıldığını hatırlattı:

    “Şu bir gerçek ki Çanakkale’nin domatesi, Bayramiç’in tüysüz şeftalisi, elması, hele hele Ezine peyniri tüm yurtta aranan ve en çok tüketilen ürünler  arasında. Bunun nedeni ise, Ezine peynirine bu lezzet ve tadı veren yörenin bitki örtüsüdür. İlçemizde en fazla küçükbaş hayvancılık Muratlar, Söğütgediği, Cazgirler, Kuşçayır, Yiğitler, Yukarı Şapçı, Aşağı Şapçı, Bezirganlar, Aşağı Şevik ve Yukarı Şevik köylerinde yapılıyor. Bu nedenle biz yöremizde siyanürle altın çıkarılmasına karşıyız.”

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu