YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Eylül 2010

'Tutsak Yunuslar' İçin Kulaç Attı

  • 31.08.2010 Radikal

    Çanakkale Boğazı'nı Yüzerek Geçme Yarışması'na katılan belgesel yapımcısı Savaş Karakaş, diğer yarışmacılardan farklı olarak, "tutsak yunuslar" için kulaç attı.

    Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenen Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçme Yarışması’nın startını, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Dokuz verdi.

    Yarışmaya katılan belgesel yapımcısı Savaş Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı bir amaç için yüzeceğini söyledi.

    Her etabın güzelliği ve zorlukları bulunduğunu, başka anlamlar taşıdığını belirten Karakaş, "Daha önce Yunanistan’ın Meis Adası’ndan Kaş’a yüzmüştüm. İstanbul Boğazı’nı geçmiştim. Şimdi de 6.5 kilometrelik parkurda Çanakkale Boğazı’nı geçip, 20 kilometrelik yüzüş hedefimi tamamlayacağım" dedi.

    Karakaş, herkesin denize yunuslar gibi özgür olmak için girdiğini, ancak yunusların artık özgür olmadığını ifade etti.

    "Onlar denizden koparıldı. Ailelerinden çalındı, havuzlara hapsedildi" diyen Karakaş, şöyle konuştu:

    "Yunuslar artık burunlarında top sektiriyor, çemberlerden atlıyor. Bugün, havuzlarda tutsak olan yunuslar için yüzüyorum. Hava ve deniz şartları pek elverişli değil, ama yunusların havuzlarda çektiği sıkıntılar da yabana atılır gibi değil. Allah hepimize kolaylık versin."(aa)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu