YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Ağustos 2010

Yeşil Deniz Kaplumbağaları

  • 19.08.2010 NTVMSNBC

    Samandağ sahilinde yuvadan çıkan yeşil deniz kaplumbağalarının yolculuğu başladı.

    Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Lekesiz, Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, İl Çevre ve Orman Müdürü İbrahim Yüzer ile Samandağ sahilinde yeşil deniz kaplumbağalarının yuvalarını yerinde inceledi ve yetkililerinden bilgi aldı.

    Yeşil deniz kaplumbağaların kentin önemli marka değerlerinden biri olduğunu ifade eden Lekesiz, ''Akdeniz sahillerinde yoğun olarak görülen yeşil deniz kaplumbağalarının nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Bunların yuvalarının korunması ve çıkan yavruların güvenli bir şekilde denize ulaşması için çalışma yapıyoruz. Bu konuda Samandağ Kaymakamlığı ve Mustafa Kemal Üniversitesi ile işbirliği içerisindeyiz. Kaplumbağaların neslinin devamı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'' diye konuştu.

    Lekesiz, kaplumbağaların korunması konusunda vatandaşların da duyarlı olmasını isteyerek, sahilden asla kum alınmaması uyarısında  bulundu.

    Samandağ Kaymakamlığı Bilimsel Araştırma Merkezi sorumlusu Dr. Bektaş Sönmez de bu yıl 14 kilometre uzunluğundaki Samandağ sahilinde 200'ün üzerinde yuva tespit ettiklerini söyledi.

    Dr. Sönmez, yumurtadan çıkan yaklaşık 4 santimetre boyunda ve 20 gram ağırlığındaki yavruların denize ulaşmasında şimdilik sorun bulunmadığını sözlerine ekledi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu