YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Ağustos 2010

Bakanlara Rize'de HES Protestosu

  • 07.08.2010 CNN Türk

    Doğu Karadeniz turizm odaklı kalkınma planı 5'inci toplantısı, 5 bakanın katılımı ile Rize'nin İkizdere ilçesinde yapıldı. Ancak toplantıya gelenler HES tehdidi altındaki İkizdere Vadisi boyunca santrallere tepki pankartlarıyla karşılaştı. Deneme üretimine geçmesiyle İkizdere deresinin kurumasına yol açan Cevizlik HES'te, bakanların gelişi öncesi dereye bırakılan su oranını artırıldı.

    5 bakanın Rize'ye geleceğini öğrenen çevreciler harekete geçti. Hidroelektrik santrallerine karşı mücadele veren çevreciler, bakanları pankartlarıyla karşıladı.

    Devlet bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Maliye Bakanı Mustafa Şimşek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Planı toplantısı için Rize'ye gitti.

    Onlar gelmeden çevreciler HES tehdidi altındaki İkizdere vadisi boyunca santrallere tepki pankartları astı.

    Deneme üretimine geçmesiyle İkizdere vadisinin kurumasına neden olduğu belirtilen ve açılışı salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Cevizlik HES'in kapakları bakanların bölgeye gelmesiyle açıldı. Ve dereye fazla miktarda su bırakıldı.

    Daha önce santralin suyu tünele aldığı 8 kilometre boyunca kuruyan İkizdere deresi, bırakılan su ile gürül gürül akan eski görünümüme kavuştu.

    İkizdere Derneği de, "Bakanlar geldi, kapaklar açıldı" pankartı ile bu durumu protesto etti.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu