YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Ağustos 2010

Akdeniz'in Kıyısında 'Tuz Çölü'

  • 08.08.2010 Cumhuriyet

    Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde deniz suyunun buharlaşmasıyla oluştuğu tahmin edilen ve yöre halkının ''Tuz Çölü'' olarak adlandırdığı alan, görüntüsü itibariyle Tuz Gölü'ne benzerliği ile dikkati çekiyor.

    Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Göksu Deltası içerisinde bulunan İncekum burnunun uzun zamandır yöredeki önemli turizm alanları arasında bulunduğunu söyledi.

    Son yıllarda İncekum'un ''muhteşem bir manzara''ya ev sahipliği yaptığını ifade eden Açıkbaş, ''Yaz aylarında suyun buharlaşmasıyla kumsalda tuz tabakası oluşuyor. Önceki yıllarda da bu görüntü oluşuyordu. Ancak bu yıl 4 kilometre eninde, 6 kilometre genişliğinde olan alan hepimizi şaşırttı'' dedi.

    Denizin hemen yanındaki alanın, görüntü itibariyle Tuz Gölü'nü andırdığını dile getiren Açıkbaş, şöyle konuştu: ''Kışları bu tablo yok oluyor. Çünkü yağmur suları tuz tabakasını eritiyor ve kumla karışmasını sağlıyor. O nedenle burayı görmek isteyenleri kış gelmeden yöreye getirip, turizm hamlesi yapmak istiyoruz. Bu kapsamda yöreyi tanıtmak için önümüzdeki günlerde bir dizi çalışma başlatacağız.''

    İlgililerden tanıtım için destek isteyen Açıkbaş, halk arasında ''Tuz Çölü'' olarak adlandırılan bölgede araştırma yapılması yönünde girişimlere de başlanacağını kaydetti.

    Bu arada yöreye tatile gelen yurttaşlar ise tuz kaplı alana hayran kaldıklarını belirterek, İncekum burnunun görülmeye değer olduğunu vurguladı.

    Tatilcilere öneriler

    Tatilcilere de önerilerde bulunan Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, bölgede villa tipi evlerde konaklamak isteyenlerin günlük 50 liradan başlayan fiyatlarla barınma ihtiyacının karşılayabileceğini bildirdi.

    Ekonomik tatil seçeneğine deniz ve plaj keyfinin de dahil olduğunu belirten Açıkbaş, tatilcileri Akdeniz'in el değmemiş koylarına davet ederek, sözlerine şöyle devam etti: ''Denizin yanı sıra yürüyüş yapmak isteyenler 20 kilometrelik sahil bandında yürüyüş yapabilir. Öte yandan 'Tuz Çölü'ne 3-4 kilometre uzaklıkta bulunan Göksu deltasındaki Kuş Cenneti'ni de ziyaret ederek, yüzlerce kuş türünün yaşamlarına şahitlik edebilir. Eşsiz doğası ve deniziyle tüm tatilcileri yöremize bekliyoruz.''

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu