YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2010

Çin’deki Petrol Sızıntısı İki Katına Çıktı!

  • 23.07.2010 NTVMSNBC

    Greenpeace, 430 kilometre karelik alana yayılan bu trajediye, petrole olan aşırı bağımlılığımızın sebep olduğunu hatırlatıyor.

    Dalian’da 16 Temmuz’da iki boru hattının patlayarak Bohai Körfezi’ne petrol sızdırması sonucu meydana gelen petrol felaketinde, petrol sızıntısı Çarşamba gününden beri iki katından fazla artış gösterdi.

    Çin’in rapor edilen en büyük petrol sızıntısı, Sarı Deniz’deki plajlara yaklaşmaya başladı. Deniz yaşamını tehdit eden kazada, ham petrol 430 kilometrekarelik bir alana yayıldı.

    Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı son birkaç ayda meydana gelen petrol kazaları ile ilgili şunları söyledi:

    “Önce Meksika Körfezi, şimdi de Sarı Deniz, petrol bize karanlık yüzünü daha açık gösteremezdi. Petrole bulanmış bu uygarlığı, güneş uygarlığına dönüştürmenin zamanı geldi”.

    Atıcı şöyle devam etti “Eğer petrole bağımlılığımızı azaltmak için bir yol haritası çizmezsek, yarın aynı kazalar Türkiye’nin Karadeniz’de açtığı kuyularda ya da boru hatlarında da meydana gelebilir. Zaten şunu iyi gördük, dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen kaza yalnızca oranın halkını değil, gezegendeki tüm ekosistemi derinden etkiliyor” dedi.
     
    Liberyalı bir tanker gemisinden Dalian’ın Xingang Limanı’ndaki depo ünitelerine petrol transfer edilirken, borulardan birinin patlaması bir diğer boruda da bir dizi patlama gerçekleşmesini tetiklemişti. Okyanusa şu ana dek tahmini 1500 ton ham petrol sızdı.

    Greenpeace gemisi Arctic Sunrise, şu anda Meksika Körfezi’nde yayılan petrolün etkilerini araştırmak üzere biliminsanlarıyla birlikte kapsamlı bir araştırma yürütüyor. Yine Çin’de başka bir Greenpeace ekibi de, petrol sızıntısını belgelemek ve işçilere yardımcı olmak üzere bölgede bulunuyor

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu