YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2010

Çevre Bakanlığı'nda 'Eroğlu'nu Durdur' Eylemi!

  • 25.06.2010 Atlas

    Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen Hidroelektrik Sanrali (HES) mağdurları Çevre ve Orman Bakanlığı önünde eylem yaptı. Türkiye Su Meclisi'nin organize ettiği eyleme Türkiye'nin doğa kıyımı yaşayan bölgelerindeki semboller damgasını vururken, 'Eroğlu'nu Durdur!' pankartı dikkat çekti.

    Türkiye Su Meclisi'nin organize ettiği eylemde "Eroğlu'nu Durdur!" yazılı pankart taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Su Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Yakup Okumuşoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü politikaların ülkenin doğasını tahrip ettiğini ve canlı türlerini yok ettiğini belirterek Bakan Veysel Eroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savundu. Okumuşoğlu, eylem için Akdeniz ve Karadeniz'den geldiklerini belirterek, ülkenin bir çok değerli vadisinin akıl dışı politikalar nedeniyle zarar gördüğünü söyledi. Aksi yöndeki mahkeme kararlarına rağmen Bakanlık tarafından yürütülen yanlış uygulamaların sürdüğünü belirten Okumuşoğlu, söz konusu uygulamaların hukuka aykırı olduğunun altını çizerek, "Mahkeme kararlarına rağmen yenilenen işlemler nedeniyle hidroelektrik santral inşaatları bir türlü durdurulamamaktadır. Yürürlükteki yanlış su politikasının mimarı olan, çevre ve doğayı koruyamayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu görevden alınmalıdır'' açıklamasında bulundu.
     
    HES'ler nedeniyle zarar gören bölgelerden gelen yaklaşık 80 kişilik grubun eylemi renkli görüntülere sahne oldu. Havran Barajı yapımı nedeniyle zarar gören binlerce yarasayı temsilen hazıalanan yarasa maketi ve Doğa Derneğinin yürüttüğü ''Hasankeyf Yok Olmasın'' kampanyasının sembolü olan ''Kaplumbağa Rafet'' eyleme renk kattı. Yuvarlakçay, Hasankeyf, Göksu Vadisi, Munzur Vadisi, Çoruh Havzası, Allianoi, Küre Dağları, Havran ve Batı Toroslar ve Karadeniz'den yöresel kıyafetleriyle birlikte Ankara'ya gelen grup, Çevre ve Orman Bakanlığı önünde toplanarak, "Dere Soykırımını Durdur'' ve "Dereler Özgürdür Özgür Akacak" yazılı dövizlerle HES'leri protesto ettiler. Basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde horon tepen grubun eylemi olaysız şekilde sona erdi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu