YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2010

Van Gölü Suyunun Kalitesi Ölçülecek

  • 26.06.2010 Cumhuriyet

    Van İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Van Gölü'nün yüzme amaçlı kullanılan 29 noktasından numune alınarak, suyun kalitesi ölçülecek.

     İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz başkanlığında toplandı. Valilik salonunda yapılan toplantıda, Van Gölü'nde yüzme amaçlı kullanılan 29 noktada suyun kalitesinin ve sudaki kirliliğin belirlenmesi amacıyla numune alınması kararlaştırıldı. Toplantıya ilişkin açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Belirlenen noktalardan 15 günde bir su numunesi alınarak gerekli tahlillerin yaptırılması, sonuçlarının yönetmelik değerlerine aykırı çıkması durumunda Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne gerekli uyarıların yapılması ve ilgili kurumlar tarafından gerekli yasal işlemlerin başlatılması kararlaştırılmıştır. Numune sonuçlarına göre kirli çıkan bölgelere, ilgili belediyeler ya da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 'girilemez' ve 'kirlidir' şeklinde uyarı levhaları bırakılacaktır.''

    Göldeki kirliliğin önlenmesi, kirliliğe neden olanlar hakkında ise yasal işlem başlatılmasına karar verilen toplantıda, göle kıyısı olan belediyelerin arıtma tesislerini zaman kaybetmeden faaliyete geçirmesi de kararlaştırıldı.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu