YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Mayıs 2010

"Akıllı Şehirler"

  • 03.05.2010 Haberanaliz

    IBM’in düzenlediği “Akıllı Şehirler” toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle; Berlin ve New York’un ardından 6 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Conrad Hotel’de gerçekleştirilecek.

    Avrupa Birliği’nin ilk “yeşil başkenti” Stockholm’un Çevre ve Sağlık Hizmetleri Direktörü Gunnar Söderholm’un da katılacağı toplantıda, “Stockholm Şehir Trafik Projesi” konuklarla paylaşılacak.

    Etkinlik kapsamında yapılacak ulaşım, vatandaşlık hizmetleri, risk ve kriz yönetimi konulu sunumların ardından, “Geleceğin Şehirlerinin İzinde” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek.

    Panele; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İBB BT Daire Başkanı Hakkı Tok, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Turgay, Zorlu Enerji CEO’su Murat Sungur Bursa ve IBM Türk Genel Müdür Yardımcısı Murat Tozan katılacak.

    Toplantıda; IBM’in birbiriyle iletişim kurabilen teknolojilerle dünyanın işleyişini değiştirmek hedefiyle ortaya koyduğu Akıllı Dünya (Smarter Planet) vizyonu kapsamında tasarlanan Akıllı Şehir kavramı ve dünyadan örneklerle uygulanabilirliği anlatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleri, ilçe belediyeleri, akademisyenler, kamu ve özel sektörden konuyla ilgili üst düzey yöneticiler toplantıda bir araya gelecek.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu