YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Nisan 2010

Son Irmak'ın Sesine Kulak Verin

  • 29.04.2010 Cumhuriyet

    Cumhuriyet Haber Portalı- Nehirler üzerine kurulan Hidro Elektrik Santralleri ve barajlara karşı çevreci tutum sergileyen Son Irmak Doğa Platformu üçüncü çığlığına hazırlanıyor. Daha önce Atilla İlhan Kültür Merkezi’nde de sahne alan platform sunumlar ve konserler eşliğinde kitlelerle buluşuyor.

    Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü mezunu olan ve çevreci kişiliğini sanatla bütünleştiren Utku Barış Andaç, projeyi Türkiye genelinde suyuna ve doğasına sahip çıkan insanların üstlendiğini söylüyor. Andaç, etkinlikte barajların insan yaşamına ve doğaya verdiği zararları gözler önüne seren bir slayt gösterisi de sunacak. Konserde sahne alacak Grup Feluka ve Celteast yüzlerce ılık doğa ezgilerini özgür nehirler için çalacak.

    Grup Feluka, Doğu Karadeniz müziğini; Celteast ise kelt ezgilerini ( İskoçya, İrlanda…) doğulu bir anlayışla yorumlayacak.

    Yüzlercesi yapım aşamasında olan baraj ve nehir tipi HES’lere karşı özgürce duran Son Irmak, yarın Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 20:00’de sahne alacak.

    Konserden elde edilecek gelir platform aracılığıyla HES’lere direnen yurttaşların ihtiyacı için  kullanılacak. Biletler kültür merkezi girişinde 10 TL karşılığında temin edilebilir.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu