YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2010

Yaralı Caretta, Balıkçılara Sığındı

  • 15.04.2010 Radikal

    Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında ululararası sularda avlanan 'Kaptan-1' adlı balıkçı teknesine sığınan yaralı caretta caretta, Kuşadası'na getirilerek tedavi edildi.

    Teknenin kaptanı Süleyman Sami Erçek, “Sürekli etrafımızda dolaşınca yardım istediğini anladık. Tekneye aldığımızda ağzına saplanan olta iğnesini gördük” dedi.

    Sisam Adası açıklarında dün sabah saatlerinde avlanmaya çıkan Süleyman Sami Erçek kaptanlığındaki ‘Kaptan-1’ teknesinin yanına bir caretta caretta yaklaştı. Uzun süre uzaklaşmayan, sürekli teknenin çevresinde dolaşan caretta caretta'nın bir sorunu olabileceğini düşünen kaptan Sami Erçek, yanındakilerle birlikte onu tekneye çıkardı. Caretta caretta'nın ağzına büyük krom bir balık iğnesi saplandığını gören Erçek, Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ni (EKODOSD) aradı.

    Kaptan Erçek karaya çıkınca da caretta caretta'yı EKODOSD veterineri Çağdaş Kürklü'ye götürdü. Veteriner Kürklü, 35 dakikalık bir operasyondan sonra caretta caretta'nın ağzına saplanan olta iğnesini çıkardı, yarasını temizledi. Veteriner Kürklü, yaranın doğal yaşam ortamında daha hızlı iyileşeceğini belirtince de caretta caretta yeniden denize bırakıldı.

    Caretta caretta'nın kurtarılmasını sağlayan Kaptan-1 teknesinin kaptanı Süleyman Sami Erçek, “Sürekli etrafımızda dolaşınca yardım istediğini anladık. Tekneye aldığımızda ağzındaki oltayı gördük” dedi.

    Duyarlılığından ötürü kaptan Erçek'e teşekkür eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Kuşadası için büyük bir zenginlik olan caretta carettalar'ın korunması için özellikle Kuşadalı balıkçılarla yoğun bir işbirliği içinde olduklarını söyledi.(dha)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu