15.04.2010 NTVMSNBC
İstanbul Kadıköy'de her çarşamba günü kurulan organik pazarın resmi açılışı yapıldı. İstanbul Kadıköy Özgürlük Parkı'nda her çarşamba günü kurulan Organik Halk Pazarı'nın resmi açılışı yapıldı.
Açılışta konuşma yapan Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev şunları söyledi: "Burada gördüğünüz ürünler,ülkemizin bir çok yöresinden; Ankara'dan, Niğdeden, Nevşehir'den, Bursadan, Mersinden, Fethiyeden, İzmir'den, Aydın'dan, Çanakkale'den ve bir çok yöreden, organik sertifikalı ürün yetiştiricisi çiftçilerimizin fedakarlıklarıyla buraya bir gün öncesinden toplanarak taze olarak getiriliyor.
Pazarımızı organik tarım kontrolorlüğü sertifikasına sahip bir ziraat mühendisi arkadaşımız denetlemekte ve Kadıkoy Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde olası tüm sorunlar başından çozülmektedir. Pazara giren her ürün kontrol edilmekte ve raporlanmakta. Eğer sakıncalı bir durum var ise tezgahlara konmamaktadır. Bu yüzden güvenle pazarımızdan alışveriş edebilir,dostlarınıza tavsiye edebilirsiniz. Lütfen aklınıza bir soru gelirse ürün satın aldığınız üreticiye sorunuz ve yanıtını alınız. Ayrıca denetmenimiz tüm gün buradadır ve kendisine her türlü soru sorabilir ve bilgi alabilirsiniz."
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Dünyada ve ülkemizde çevreye ve ekoiljiye duyarlık arttı. Bu çerçevede sivil toplum hareketlerinin her geçen yıl güçleniyor ve sivil baskı unsuru oluşturuyor,bu gelişmenin herkes tarafından ciddiye alınması gerek. Bu hareketleri oluşturan kişiler yüksek eğitimli ve eğitim branşları farklı olsa da ekolojik tarıma idealistçe ilgi duyuyorlar ve bunu sırf ticari çıkar için yapmıyorlar. Alışılmış pazarların dışında Kadıkoy Belediyesi Organik Halk Pazarı'nın kuranlar ve katılımcılar yüksek eğitimli,çağdaş ve modern tasarım ve tarza sahip...”
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
Aşırı hava olayları, biyoçeşitlilik kaybı ve ekosistem çöküşü gibi sorunlar, önümüzdeki on yıl en...
Mikroplastiklerin solunan hava, içilen su ve tüketilen gıdalar yoluyla vücuda girerek sindirim, ve...
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013