YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Nisan 2010

Mezarlık İçin 70 Ağacı Kestiler

  • 09.04.2010 Radikal

    Köyün tek yeşil alanının mezarlık yapılmasına karar verilince, yaklaşık 70 meşe, gürgen ve dış budak ağacı kesildi.

    Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Muhsinler Köyü’nün Sivriağzı Mahallesi’ne yapılacak mezarlık için yaklaşık 70 meşe, gürgen ve dış budak ağacının kesilmesi, halkın tepkisini çekti. Kesim yapılan yerde toplanan köylüler, ağaç katliamının durdurulmasını istedi.

    Muhsinler Köyü’nde 1980’li yılların sonunda meydana gelen heyelanda evleri zarar gören 50 aile için, Ahatlı Köyü’nün sınırları içinde yer alan Sivriağzı mevkiine afet konutları yaptırılarak, Muhsinler Köyü Muhtarlığı’na bağlı mahalle haline getirildi. Muhsinler Köyü Muhtarlığı, köye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Sivriağzı Mahallesi’nde oturanlar için ayrı bir mezarlık talebinde bulundu. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, mezarlığın yapılması kararlaştırılan 5 dönümlük alanda bulunan 70 civarındaki gürgen, meşe ve dış budak ağacının Orman Kanunu’nun 17'inci maddesi gereği kesilmesine izin verdi.

    Dün, ağaçların kesilmesine başlandı. Ahatlı Köyü halkı ise, mezarlık için ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Kesimin yapıldığı yerde toplananlar, çevrede başka uygun yerler olmasına rağmen ağaçların katledilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Köylüler, mezarlık için yapılan ağaç kesiminin durdurulmasını talep etti. Köy halkından Kemalettin Gemeç, “Köyümüzün ortak malı olan ve atalarımızdan kalan bu ormanın kesilmesini istemiyoruz. Köyümüzün tek yeşil alanı burası. Mezarlık yapımı için izin verenler, bir an önce bu kararlarından vazgeçsinler” dedi.

    Çaycuma Orman İşletme Müdürü İlhan Albuz ise, ağaç kesiminin mevzuata uygun şekilde yapıldığını söyledi. Almuz, “Sivriağzı Mahallesi’nde mezarlık olmadığı için muhtarlık talepte bulundu. Çevredeki diğer tüm alanlar, vatandaşların tapulu arazisi. Bu nedenle bu bölge mezarlık yeri olarak tespit edildi. Orman Kanunu’nun 17'inci maddesi gereği ağaçların kesimine mevzuat dahilinde izin verildi. Zaten yoğun bir orman değil. Katliam söz konusu değil” diye konuştu.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu