YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2009

Nükleer Karşıtı Eylem

  • 20.10.2009 Radikal

    Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyesi bir grup, Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santralle ilgili görüşmek üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a faks çekerek randevu talep etti.

    Nükleer Karşıtı Platformu üyesi bir grup, Metropol Postanesi önünde toplanarak Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesindeki Akkuyu Nükleer Santrali kurma girişimini protesto etti.

    Platformun dönem sözcüsü Sabahat Aslan, burada yaptığı açıklamada, nükleer santral yapımı için 37 yıl önce alınan yer lisansı izninin koşullarının değiştiğini, yöredeki birçok insanın tarım, hayvancılık ve turizme ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

    Santralin kurulması ile tüm bunların olumsuz etkileneceğini ve insan sağlığının tehdit altında bulunacağını iddia eden Aslan, dünyanın gelişmiş ülkelerinin nükleer santrallerden vazgeçmeye başladığını kaydetti.

    Aslan, açıklamanın ardından, Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santralle ilgili görüşmek üzere, Başbakan Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’dan, PTT’nin Metropol Şubesi’nden çektikleri faks ile randevu talep etti. (aa)

    Haberin sayfasına ulaşmak için

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu