YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2009

Meclis Çatısında Greenpeace Eylemi

  • 12.10.2009 Radikal

    LONDRA –İngiltere’de küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliği için hükümetin derhal önlem almasını isteyen bir grup çevreci, polisin şaşkın bakışları arasında Westminister’deki parlamento binasını işgal ederek pankart astı.

    Westminister’deki parlamento binası önünde akşam saatlerinde toplanan Greenpeace üyesi 40 kişilik grup, hükümetin iklim değişikliği konusundaki politikalarını protesto etmek için parlamento binasını işgal etti. Binanın duvarına merdiven dayayan eylemciler, çatıya tırmandı. Eylemciler, ellerindeki ‘Politikanı değiştir, iklimi kurtar’ yazılı pankartları binanın çatısına ve duvarlarına astı. Daha sonra da eylemciler, polisin şaşkın bakışları arasında kendilerini binanın çatısına ve korkuluklarına zincirledi.

    Parlamentonun açılışını bekleyecekler

    Eylemciler, işgali 24 saat boyunca sürdüreceklerini ve parlamentonun yarınki açılışına katılacak olan milletvekillerine 12 maddelik bir manifestoyu imzalamaları yönünde baskı yapmayı planladıkları belirtti.

    Hükümetin iklim değişikliği konusunda derhal somut adımlar atmasını isteyen eylemciler, iklim değişikliğine karşı ciddi önlemler almak için zaman giderek daraldığını söyledi.(dha)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu