YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Ekim 2009

İş Seyahatları Yasaklanacak mı?

  • 02.10.2009 NTVMSNBC

    İklim değişikliğinden korunmada son nokta: AB iş seyahatlerine savaş açıyor...

    Avrupa Komisyonu "iklim değişikliğine karşı önlemler“ çerçevesinde kurum ve şirketlere yönelik yeni bir öneri paketi hazırlıyor.

    Gelecek hafta ele alınması beklenen öneri paketinde, şirketlerin uçuşları arttıran iş seyahatleri yerine enformasyon ve iletişim teknolojilerine ağırlık vermesi, tele-konferans sistemlerini geliştirmesi istenecek.

    Avrupa Komisyonu dünyada çevreyi tehdit eden iklim değişikliğine karşı yeni önlemleri devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu yeni önlemler arasında CO2 salınımını azaltmak için iş seyahatlerinin azaltılması önerisi de var. Uçakların havaya saldığı CO2’ler çevre kirliliğini arttıran faktörler arasında sayılıyor. Bu konudaki bir öneri paketinin önümüzdeki hafta Komisyon gündemine alınması bekleniyor.

    Avrupa Komisyonu. Mart 2007’de 20-20-20 diye anılan bir çevre koruma hedefi saptamıştı. Bu hedef rakamlar enerji kullanımında yüzde 20 yenilenebilir enerji oranına ulaşmayı ve 2020’de yüzde 20 daha az sera etkisi yaratmayı simgeliyordu. Önümüzdeki aralık ayında dünya liderleri Kopenhag’da toplanacak İklim Konferansı’nda bu konuda yeni hedefler saptayacaklar

    İklim koruma savaşında modern IT-yöntemlerinin anahtar bir rol oynayacağı öne sürülüyor. McKinsey Danışma firmasının yaptığı5 bir araştırmaya göre tele-iletişim sistemlerinin etkin kullanımı ile 2020’de havaya karbon salınımı (CO2) yüzde 15 oranında azaltılabilir.

    Mart 2009’da Avrupa Komisyonu daha çevreci ve yeşil sistemleri teşvik ederek, karbon salınımı azaltan bir plan açıklamıştı.

    Euroactiv'in haberine göre AB Komisyonu İletişim Toplumu Sözcüsü Viviane Reding, 29 eylül’de Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada bu konudaki yeni önlemler paketinin hazırlandığını açıkladı.

    Bu paketin en önemli maddesini iş seyahatlerinin video-konferanslar sayesinde yüzde 20 oranında azaltılması oluşturuyor. Bu önlemin yılda 22 milyon ton CO2 salınımını engelleyeceği öne sürülüyor. 

    Video konferansların günümüzde de, şirketler için önemli bir iletişim yöntemi haline geldiği, ancak hala sınırlı bir kullanıma sahip olduğu belirtililyor. Bu yöntemin şirketlerde standart hale getirilmesi isteniyor.

    Video-konferansların daha güçlü bir teknik altyapıya kavuşması için fiber-networklara (Yeni kuşak networkları) yatırım yapılması öngörülüyor.

    Bu hedeflere ulaşmak için cloud computing (bulut bilişim) sistemlerinin desteklenmesi de öngörülen hedefler arasında. Bulut bilişim sistemleri KOBİ ve küçük işletmelere dışardan güçlü server desteği sağlanması ve bu tür teknik hizmetlerin dışardan verilmesini öngörüyor. Böylece video-konferans gibi karmaşık teknolojik iletişim yöntemleri daha güçlü ve etkin bir şekilde kullanılabiliyor.

    Komisyon Sözcüsü Reding "bulut bilişim gündemimizde ön sıralarda. KOBİ’lerin bundan yararlanması için çalışıyoruz“ dedi. Bulut bilişimin aynı zamanda işletmelere yüzde 80 oranında elektrik tasarrufu yapmasını da sağladığı öne sürülüyor.

    Böylece şirketler pahalı hardware alanına yatırıkm yapmak yerine, bu kaynakları daha küçük kişisel PC’ler için harcayabiliyorlar. Ancak bulut bilişimde gizlilik ve bilgilerin korunması gibi konular henüz istenen güvenlik düzeyine kavuşmuş değil.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu