YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Ağustos 2009

Kundu'ya Golf Sahası Danıştay'dan Döndü

  • 27.08.2009 Atlas

    Antalya'da Kundu Ormanı'na yapılması planlanan golf sahası ve tatil köyüne Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, alanın tahsis edildiği şirketin Azeri işadamı Telman İsmailov'a ait Mardan Otel'in yan kuruluşu olduğu iddia edildi.

    Antalyalı meslek örgütleriyle birlikte Antalya Barosu'nun açtığı davayı gören Danıştay 6. Dairesi, 'Daha önce aynı konuda verilmiş uyulması gereken yargı kararı bulunduğu' gerekçesiyle, 701475 metrekare alanda yapılması planlanan 18 delikli golf sahası ve tatil köyünün yürütmesini durdurdu.

    2005 yılında Bayındırlık Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilen bölge daha sonra imar planı değişikliği yapılarak özel bir şirkete tahsis edildi. Ardından Antalya Enternasyonal Otelcilik ve Turizm A.Ş adlı şirkete devredilen Kundu Ormanına, bu şirket tarafından 18 delikli golf sahası ve 1316 yataklı tatil köyü yapımı için düğmeye basıldı. Bu gelişme üzerine Antalya Barosu, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası, Kundu'da 25 bin ölçekli çevre düzeni planı ve 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı ve bin ölçekli uygulama imar planı ile belediyenin verdiği yapı ruhsatının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı. Başvuruyu değerlendiren Danıştay 6 Dairesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ormanlık alanda golf sahası yapılmasının önünü açacak imar değişikliklerini sordu ve bakanlıktan yanıt gelene kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.

    Üç Bakanlık suça ortak oldu!

    Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Antalya Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Av. Tuncay Koç, böylesine büyük bir ormanlık alanın turizme tahsis edilmesinin tam bir cinayet olduğunu söyledi. Bu alanla ilgili mahkeme kararları olduğunu anımsatan Koç, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı anayasanın 138. maddesini yok sayarak planlama yapmıştır. Bu nedenle hem Kültür ve Turizm Bakanlığı, hem Bayındırlık ve İskân Bakanlığı hem de Çevre ve Orman Bakanlığı açıkça bu suça ortak olmuşlardır' dedi.

    Fazla yatağa ihtiyaç yok

    Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını sevindirici bulduğunu söyleyen Koç, son aşamada da iptal edilmesinin beklendiğini söyledi. Türkiye'nin şu anda fazla yatak kapasitesine ihtiyacı olmadığını belirten Koç, 'bu turizm sezonunda gördük ki birçok yatak boş kalıyor. Oysa ki ormanlarımız günden güne yangınlar ve çeşitli nedenlerden dolayı yok olma tehlikesi altında' diye konuştu.

    Şirket, Mardan'ın Yan Kuruluşu İddiası!

    Kundu Ormanı tahsisinde bir başka noktaya dikkat çeken Av. Tuncay Koç, tahsisin önce MNG firmasına yapıldığını ardından da bu alanın %51'lik kısmının MNG tarafından Golf Antalya Enternasyonal Turizm adlı şirkete devredildiğini öne sürdü. Mardan otelinden golf sahası yapılmak istenen alana tünel açılarak geçiş bağlantısı yapıldığını söyleyen Koç, Golf Antalya Enternasyonal Turizm adlı şirketin Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov'un sahibi olduğu Mardan Palace'ın yan kuruluşu olduğunu iddia etti.
     
    Fıstık çamı ağaçlarıyla kaplı olan Kundu Ormanı, yaban hayatı için de önemli bir sığınak konumunda. Projenin hayata geçmesi durumunda çok sayıda otel ve tatil köyünün bulunduğu bölgeye golf sahasıyla birlikte ilk etapta 51 adet villa yapılması planlanıyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu