YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Ağustos 2009

Marmara Denizi'ni Dubai'ye Çevirecekler

  • 24.08.2009 Birgün
       
     
    Marmara Denizi'nde yapılması planlanan "yapay adalar"projesini masaya yatıran Mimarlar Odası, Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/100 binlik İstanbul İl Çevre Düzeni planına itiraz etti. Oda tarafından yapılan açıklamada, hazırlanan planın, kent ve insan odaklı olmadığı öne sürülürken,projenin İstanbul'u pazarlamaya ve küresel şirketlere rant sağlamaya yönelik olduğu ifade edildi.

    Mimarlar Odası, kentleşme ve Planlama Komite Yürütücüsü, Yıldız Uysal, "Maramara'ya yapay ada izni çıkarmışlar. Marmara Denizi'ni Dubai'ye çevirecekler" dedi. Yıldız Uysal, plan dahilinde hazırlanan haritada Küçükçekmece ve Kartal ilçelerinde birer ada yeri belirlendiği vurgulayarak, "Planın askıya çıkmasından sonra haritadaki harita yerleri silinmiş. Ama lejanttaki bilgisini silmeyi unutmuşlar. Yapay adalar sadece iki bölgede gözükürken  şimdi tüm şehir genelinde yapılabilir" şeklinde görüş bildirdi.

    İtiraz gerekçeleri arasında, Galataport, Zeyport ve Haydarpaşa, gibi birçok kentsel dönüşüm projesinin, İstanbul'un tarihsel ve doğal değerlerine zarar vereceği belirtildi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu