YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2009

'Çevrecinin Daniskası' Valiler

  • 23.07.2009 Birgün
       
    AKP'nin, Karadeniz'deki Hidroelektrik Santraller, İstanbul'a 3. köprü kurma gibi projeleri, çevreye duyarlı kesimlerden tepki çekmeye devam ederken, Çevre ve Orman Bakanı yayınladığı bir talimatla çevrecileri kısmen yatıştırmaya çalıştı.

    Bakan Eroğlu, Çevre yasalarca zorunlu duyarlılığı göstermeyen valiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi. Bakan Eroğlu, izinsiz inşaat faaliyetleriyle ruhsatsız ve plana aykırılıkların önüne geçilmesi için valiliklere talimat gönderdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Bakan Eroğlu’nun mevzuata aykırı yapılaşmaların önüne geçilmesi amacıyla Ankara, Muğla, Antalya, Aksaray, Denizli, Mersin, İzmir, Konya ve Trabzon valiliklerine talimat verdiği bildirildi.

    Talimatta valiliklerden Özel Çevre Koruma Bölgeleri içerisinde yer alan mevzuata aykırı yapı ve uygulamalar için öncelikle elektrik, su ve telefon bağlantılarını kestirmeleri istendi.Valiliklerden, işlemlerin verilen süre içinde yerine getirilmemesi durumunda suç duyurularında bulunmaları talep edilirken, İmar Kanunu uyarınca acilen işlem yapılarak sonucun Bakanlığa bildirilmesi de istendi. Bunlar yapılmadığı takdirde sorumlular hakkında suç duyurularında bulunulacağı ve yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu