YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Temmuz 2009

Türkiye'nin "İklimle" Mücadelesi Başlıyor

  • 03.07.2009 NTVMSNBC

    “Türkiye’nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planının Geliştirilmesi” Projesi başlıyor.

    "Türkiye’nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planının Geliştirilmesi Projesi"nin amacı,  Türkiye’nin iklim değişikliğine uyumu sağlayabilmesi için ulusal yol haritasını çizmek.

    Proje, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından ortaklaşa uygulanıyor ve İngiltere Büyükelçiliği’nin desteğiyle yürütülüyor. Proje, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Stratejik Program Fonu “Low Carbon High Growth” (Düşük Karbon Yüksek Büyüme) Programı kapsamında finanse ediliyor.

    Projeyle, İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu’na sunulmak üzere, Türkiye’nin Ulusal İklim Değişikliği Stratejisi ve Eylem Planı’nın hazırlanması amaçlanıyor. Ulusal İklim Değişikliği Eylem Planı ile; sera gazı emisyonları için ulusal hedefler belirlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele etmek için azaltım ve uyumun teşvik edilmesi ve iklim değişikliğinin etkilerini yöneterek dayanıklılığın artırılması hedefleniyor.

    Bu proje, Türkiye’nin gerek Kyoto Protokolü’ne gerekse 2012 Kyoto sonrası dönemde adil, kapsamlı ve etkin bir uluslararası mekanizmanın oluşturulmasına katkı verebilmesi ve çözüme ortak olması yönünde atılmış önemli bir adım.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu