YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2009

Soyları Tükeniyor

  • 26.06.2009 Birgün
       
    Köpekbalıklarıyla ilgili bugüne kadar yapılan en kapsamlı araştırmada, aşırı avlanmanın, var olan her üç türden birinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu ortaya koydu.

    Uluslararası bir doğal yaşamı koruma örgütü, açık denizlerdeki köpekbalığı türlerinin neredeyse üçte birinin, soyunun tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

    Uluslararası Doğayı Koruma Birliği köpekbalıklarıyla ilgili olarak bugüne kadar yapılan en kapsamlı araştırmada, köpekbalıklarının az sayıda yavruları olduğu ve yetişkin hale gelmeleri onlarca yıl aldığı için ‘özellikle’ tehlikede olduğunu kaydediyor. Soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan türler listesinde 64 farklı türün durumu tek tek ele alınıyor. Doğayı Koruma Birliği’nin köpekbalığı uzman grubu bu durumun sebebinin büyük ölçüde aşırı avlanma olduğunu söylüyor.

    Soyu tükenmek üzere olan köpekbalıklarının başında gelen iki ayrı tür çekiç başlı köpekbalığı değerli yüzgeçleri için avlanıyor. Bu hayvanlar yüzgeçleri alındıktan sonra cansız bir halde suya atılıyorlar.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu