YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2009

Hong Kong'ta "Aydınlık İçin Karanlık"

  • 24.06.2009 NTVMSNBC

    Küresel ısınmayla mücadele için Hong Kong'da 3 bin 500 bina iki saat süreyle ışıklarını söndürdü. Enerji tasarrufu için yapılan bu eylem, aynı zamanda bir rekor olarak tarihe geçti.

    Çin'in Şinhua ajansının haberine göre, "Aydınlık İçin Karart" adı verilen eylem "Dünya Dostları" adlı sivil toplum örgütü tarafından düzenlendi. İnsanları çevreyi korumaya teşvik etmek ve uyarmak amacı taşıyan eylem, 50 bin kişinin katılımıyla görsel bir şova dönüştü.

    Eyleme Uluslararası Finans Merkezi ile Hong Kong Kongre ve Sergi Merkezi gibi dünyaca ünlü gökdelenlerle beraber Viktorya liman hattında bulunan bütün iş ve alışveriş merkezleri katıldı.

    Hong Kong Meteoroloji Derneği Başkanı Lam Çiu-ying, gelecekte dünyanın en büyük sorununun iklim değişikliği olacağına ve küresel ısınmayla mücadele için enerji tasarrufunun önemine dikkati çekti. "Ne kadar az elektrik, o kadar az karbondioksit" diyen Lam, elektrik tüketiminde özellikle yüksek voltajlı ampullerin büyük oranda karbondioksit ürettiğini belirtti.

    Eylemin ardından 1100 bina daha "Dünya Dostları" örgütüyle sözleşme imzalayarak, her pazar gecesi düzenlenecek eyleme katılacaklarını bildirdi.

    Hong Kong'daki eyleme Kıta Çin'in Heylongciang kentinde bulunan, Asya'nın en uzun çelik kulesi "Ejderha Kulesi" de katıldı. Kulenin en üst katında bulunan restoran, her kesimden 100 kişiyi mum ışığında yemeğe davet etti ve canlı yayında "Aydınlık İçin Karart" mesajı verdi.Bu eylemlerin ardından Pekin, Guangco, Tiancin, Tokyo ve Seul şehirlerinin de eyleme katılması bekleniyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu