YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Haziran 2009

Baz İstasyonları Şehir Dışına Taşınacak

  • 12.06.2009 CNNTürk

    Bodrum ve Konacık belediye meclisleri, Haziran ayı toplantılarında, "GSM şirketlerine ait baz istasyonlarının 6 ay içinde şehir dışına taşınması" yönünde karar aldı.

    Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Mart sonrası göreve başladığında ilçenin "bir baz kent" olduğunu gördüğünü söyledi.

    "Yerleşim yeri içinde bu kadar baz istasyonuna nasıl müsaade edilmiş anlayabilmiş değilim" diyen Kocadon, ilçede kanser hastalığı oranında son yıllarda bir artış gözlendiğini kaydetti.

    Baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması konusunda çalışma başlattıklarına ifade eden Kocadon, "Bazı vatandaşlar evlerinin üzerine baz istasyonu kurduruyorlar ama kendileri o evde yaşamıyor, kiraya veriyorlar. Onun için belediye meclisinden oy birliği ile bu kararı aldık. Büyük bir mücadele başlayacak herhalde. Baz istasyonlarının kaldırılması için bir süre tanıdık onlara. Burada üzülerek söylüyorum, belediyenin mülklerinin üzerinde de baz istasyonu var. Bodrum'da halkın sağlığını birebir tehdit eden konularda belediye kesinlikle dik duracak" dedi.

    Londra'da da herkesin cep telefonu kullandığını, ancak kent merkezinde baz istasyonu olmadığını ifade eden Kocadon, "Demek ki bu yapılabiliyor. Vatandaştan dünyanın parasını kazanıyorlarsa biraz masraf edecekler. Vatandaşın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkın yok. Meskun mahaller dışına kursunlar" dedi.

    Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ise binaların üzerine konan baz istasyonlarının imar planına aykırı olduğunu ve kötü görüntü oluşturduğunu söyledi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu