YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2009

İkizdere'de Santral Krizi

  • 11.06.2009 Birgün
       
    Rize’nin İkizdere Vadisi’ne yapılması planlanan hidroelektrik santrallarıyla (HES) ilgili tartışma sürüyor. Rize İdare Mahkemesi’nin inşaasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığı Demirkapı hidroelektrik santralında bilirkişi inceleme yaptı. İnceleme sırasında yöre halkı ve çevreciler santralın yapımını üstlenen firmanın yetkililerine tepki gösterdi.

    Derelerinde hidroelektrik santralı yapılmasını istemeyen yöre halkı ve çevreciler, bu amaç doğrultusunda onlarca dava açıp düzenledikleri çok sayıda protesto gösterisiyle tepkilerini dile getirdi. İkizdere halkı önceki gün yine, yapılmak istenen santrala karşı durmak için bir araya geldi.

    Rize İdare Mahkemesi inşaası dava konusu olan Demirkapı hidroelektrik santralıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Mahkemenin isteği üzerine bölgede bilirkişi incelemesi yapıldı. İnceleme sırasında santralın yapımını üstlenen firmanın yetkilileri de bölgeye gelince yöre halkı ve çevreciler tepki gösterdi. Tepkiler üzerine jandarma önlem aldı. İnceleme heyetinde yer alan yetkililer tansiyonu düşürmeye çalıştı.

    İnceleme sırasında santrallara olumlu rapor veren Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinin bölgede bulunması dikkat çekti.

    İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi herşeye rağmen mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. İncelemenin tamamlanmasının ardından taraflar bölgeden ayrıldı.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu