YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Haziran 2009

Muğla'da "Su" Mücadelesi

  • 02.06.2009 NTVMSNBC

    Muğla Belediyesi'nin, Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesinde içme suyu bulmak amacıyla başlatığı sondaj çalışmaları, 9 köy ve beldenin sakinlerince protesto edildi.

    MUĞLA - Aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, sondaj amacıyla kazı çalışması başlatılan yerde kurdukları çadırlarda gazetecilere açıklamada bulundu.

    Bölgede yapılmak istenen sondaj çalışmasını protesto eden vatandaşlar, bölgede 9 köyün bulunduğunu belirterek, ''Burada sondaj çalışması yapılırsa köylerimizin su kaynakları tamamen kurur. Gerekirse günlerce aç susuz bekleyip bu iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyeceğiz. Ölene kadar burada bekleriz ama suyumuzu kimseye vermeyiz'' dedi.

    Muğla Belediyesi yetkilileri ise Muğla'nın su ihtiyacının karşılanması amacıyla bölgedeki kuyuların açılacağını söyledi.

    Kuyuların açılması için tüm yasal işlemlerin tamamlandığını bildiren yetkililer, şunları kaydetti:''Kuyuların açılması için gerekli izin ve ruhsatları aldık. Tamamen hukuka uygun hareket ediyoruz. İhaleyi alan firma, kuyuları açmak için çalışmaya başladığında engellemeyle karşılaşıyor. Savcılığa başvurarak kuyuların güvenli şekilde açılması için güvenlik güçlerinden yardım istedik.''

    Öte yandan, bölgede 5 kuyunun 2 ay içinde açılmasının planlandığı öğrenildi.Jandarma ekipleri, vatandaşların protestoları nedeniyle bölgede nöbet tutuyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu