YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2009

Philips’in ‘Yeşil Ev’i Türkiye’yi İl İl Gezecek

  • Tüm dünyada enerji verimliliği konusunda çözümler geliştiren Philips, Türkiye’de de bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Philips, 2007’den bu yana yürüttüğü bilinçlendirme projesi “Hedef:Küresel Aydınlanma” hareketine şimdi de Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (EİE) desteğiyle devam ediyor. ‘Philips Yeşil Ev’ ile Tüm Türkiye’yi gezecek olan Philips, herkesi Yeşil Elçi olmaya davet ediyor.

    Türkiye’de enerji verimliliği konusundaki hassasiyeti ile lider şirketlerden biri konumunda bulunan Philips, projelerine bir yenisini ekliyor. ‘Philips Yeşil Ev’ projesi, 2007 yılında başlayan ve büyük ses getiren Hedef Küresel Aydınlanma projesinin üçüncü etabı olarak gerçekleşiyor. Philips’in enerji tasarruflu yeşil ürünlerinin yer aldığı ‘Yeşil Ev’, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (EİE) de katkılarıyla şehir meydanlarında ve alışveriş merkezlerinde sergileniyor. Philips, “Yeşil Ev’i ziyaret edenlere evlerinde nasıl enerji tasarrufu yapabileceklerini anlatıyor. Belirlenen rota çerçevesinde il il gezen Philips ekipleri, ziyaret edilen şehirlerde enerji verimliliği ile ilgili seminerler düzenliyor. Yerel yönetimlerle, mimarlarla ve mühendislerle de bir araya gelerek enerji verimli şehirler ve binalarla ilgili toplantılar yapacak, şehir güzelleştirme ile ilgili eğitimler veriyor. Projeyle ilgili tüm aşamalar www.kureselaydinlanma.com web sitesinden takip edilebiliyor.

    Daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için doğaya ve çevreye saygılı olan, tasarruf konusunda hassas davranan herkesi Yeşil Elçi olmaya davet eden Philips, proje kapsamında 16 ili gezecek. İlk olarak 16 Nisan’da Adana’da başlayan ‘Yeşil Ev’in durakları ise şöyle; Mersin, İzmir, Aydın, Antalya, Denizli, Konya, Bursa, Eskişehir, Ankara, Samsun, Trabzon, Amasya, Kayseri, Kocaeli, Sakarya.

    Philips Yeşil Ürünler ne kadar tasarruf sağlıyor?

    Philips Yeşil Ev’e gelecek olanlar bir yandan evin içerisinde yer alan yeşil ürünlerin ne kadar tasarruf sağladıkları hakkında bilgi alırken bir yandan da kendi evlerinde de nasıl tasarruf yapacaklarını öğrenebilecekler.

    Philips Yeşil Ürünlerle Sağlanacak Tasarruf

    • Eco TV 10%
    • Portatif DVD Oynatıcı 10%
    • Ütü 20%
    • Eko Klasik mum ampuller kullanılan Eseo serisi 30%
    • Eko Klasik ampul serisi 30%
    • Lityum İyon bataryalı Mini Elektrik Süpürgesi 60%
    • Su Isıtıcı 66%
    • Ambisound Ev Sinema Sistemi 73%
    • T5 simit floresanlı Ecomoods serisi 80%

    Enerji verimliliği konusunda bilinç yaratarak, bireyleri küresel ısınmayı önlemek adına harekete geçmeyi teşvik etmeyi amaçlayan Hedef Küresel Aydınlanma projesinin ilk etabında İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü ile işbirliği yapılmıştı. Proje kapsamında bireysel olarak küresel ısınmaya karşı evlerde alınabilecek en kolay, uygulanabilir ve etkili önlemlerin listesi oluşturuldu. Katılımcılar, www.kureselaydinlanma.com adresinde bulunan ve Philips yetkili bayileri ile zincir mağazalardan da tedarik edilebildikleri formu doldurarak küresel ısınmayla mücadele için evlerinde aldıkları önlemleri paylaştı. Projenin 2008’de devam ettirilen ikinci etabında ise Türkiye Bilim Merkezi Vakfı’yla işbirliği içinde ilköğretim öğrencileri arasında küresel ısınmayla ilgili bir afiş yarışması gerçekleştirildi. Birinci ve ikinci etabın sonunda 440.000 kişi projenin websitesini ziyaret etti, ayrıca 600.000 çocuğa ulaşılarak küresel ısınma ve enerji verimliliği konularında bu çocuklar bilgilendirilmiş oldu.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu