YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2009

Bütün Oklar Güneş Enerjisini Gösteriyor

  • 25.05.2009 CNN Türk

    Dünyanın 2050'deki yıllık elektrik gereksiniminin dörtte birinin, Sahra gibi büyük çöllere yerleştirilecek güneş aynaları vasıtasıyla karşılanması potansiyelinin mevcut olduğu bildirildi.

    Greenpeace örgütü, Avrupa Güneş Termal Elektrik Birliği (ESTELA) ve Uluslararası Enerji Ajansına (IAE) bağlı SolarPACES grubu tarafından hazırlanan rapora göre, güneş enerjisinin aynalar aracılığıyla toplanması teknolojisi (CSP) alanında yapılacak büyük yatırımlar aynı zamanda geniş çapta istihdam olanakları yaratacak ve iklim değişikliği ile mücadelede de önemli fayda sağlayacak.

    Raporun yazarlarından olan, Greenpeace'den Sven Teske, güneş enerjisi tesislerinin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda gelecekteki en büyük proje olacağını ifade etti.

    28 sayfalık raporda, güneş enerjisi santrallerine bu yıl yapılacak yatırımların 2 milyon euro'yu aşacağının tahmin edildiği ifade edildi. Raporda, "güneşten sağlanacak enerjinin, 2030'da dünyanın gereksiniminin yüzde 7'sini, 2050'de ise yüzde 25'ini karşılayacağının hesaplandığı" bildirildi.

    Bu santrallerin tümünün 2050'deki toplam kapasitesinin ise yıllık 1500 gigavat olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

    Bu hedefe ulaşılabilmesi için her yıl yapılacak yatırımların 2015'te yıllık 21 milyar euro'ya, 2050'de ise yıllık 174 milyar euro'ya yükselmesi gerekiyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu