YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2009

Deredeki Yüzlerce Balık Telef Oldu

  • 24.05.2009 Radikal

    TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde bulunan derede iki gün içerisinde yüzlerce balık telef olurken, bunun belediyenin dereye akıttığı bir atık su borusundan kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

    Turhal İlçesi merkezinden geçen Kurutma Deresi'ndeki toplu balık ölümlerinde, 2 gün içerisinde yüzlerce balık telef oldu. Dere kenarı irili ufaklı ölü balıklarla kaplandı. Yörede oturanlar yetkililerin duyarsızlığından yakındı. Derede daha önce balık ölümleri görülmediği belirtilirken, Turhal Belediyesi'nin bir hafta önce dereye bağladığı atık su borusundan şüphe uyandırdı. Borudan akan pas rengindeki suyun, derenin yeşil renkteki suyunu kırmızıya çevirdiği öne sürüldü.

    Dere kenarında tekstil fabrikası işletmeciliği yapan Ahmet Aytemiz, bu atık su borusunun ne olduğu hakkında belediyeden yanıt alamadıklarını bildirirken, “Belediye bir hafta önce bu boruyu dereye bağladı. Balık ölümleri başlayınca vatandaşlar sorumlunun biz olduğunu düşünerek bize bildirdi. Belediyeye sözlü ve yazılı müracaatlarım oldu, zabıta ekipleri gelip bakmakla yetindi. Bu atık suyun ne olduğunu öğrenemedik. Yüzlerce balık telef oldu. Bu doğal güzellik böyle katlediliyor, yetkililer ise hiç bir şey yapmıyor” dedi. Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri sudan numune alarak, balık ölümlerine neyin neden olduğunu araştırmaya başladı. (dha)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu