YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Mayıs 2009

Urla'da ‘Çevre Katliamını Durdurun’ Çağrısı

  • 11.05.2009 Birgün
       
    Sivil toplum örgütleri Kokar Koy ve zeytin katliamına dur demek için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Biz Kaç Kişiyiz Çevre Platformu, Yarımada Çevre Platformu ve Balıklıova Çevre Hareketi başta olmak üzere Urla’daki sivil toplum örgütleri İzmir’in Urla ilçesinde bulunan Kokar Koyu balık çiftliklerinin yol açtığı kirlilik ve Bozavlu’da 600 zeytin ağacının kesilmesi üzerine ayağa kalktı. Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’na konularla ilgili yasal kovuşturma açılması ve kusurlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması için suç duyurusunda bulunan örgüt üyeleri, Urla’ya sahip çıkmak için her çabayı harcayacaklarını söyledi.
     
    Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Biz Kaç Kişiyiz Çevre Platformu üyelerinden Semra Özaşkınlı şöyle konuştu: “Balık çiftliklerinin Kokar Koy’da yıllardan beri konuşlanarak buradaki sahili kirlettiği biliniyor. Koydaki bu durumunun ilgili bakanlıkça verilen emirlere rağmen giderilmesi için verilmiş emir ve talimatları yerine getirmeyen, ceza yaptırımlarını uygulamayan ve bu yeri kirleten kişi ve kuruluşlar hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz.”

    Açıklamada Urla Bozavlu mevkiinde 600 zeytin ağacının zeytincilik kanununa aykırı şekilde kesildiği de hatırlatıldı. Zeytin ağaçlarını kesenler ve kesilmesine göz yumanlar hakkında da suç duyurusu yapıldı.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu