YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2009

Carettalar İçin Temizlik Seferberliği

  • 27.04.2009 NTVMSNBC

    SAMANDAĞ - Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Deniz Kaplumbağalarını Koruma ve Araştırma Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Enes Altuğ, nesli tükenmekte olan caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının çevre kirliliğinden etkilenmesini önlemeye ve onlar için temiz bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

    Altuğ,  ''Dünya Veteriner Hekimler Günü'' etkinlikleri kapsamında caretta carette türü deniz kaplumbağaları için sahilde temizlik seferberliği başlattıklarını söyledi.

    Deniz kaplumbağalarının mayıs ve haziran aylarında Hatay'ın Samandağ ilçe sahiline yumurtladıklarını ifade eden Altuğ, şöyle devam etti:''Samandağ sahiline yoğun bir şekilde yumurta bırakan deniz kaplumbağaları için en uygun ortamı hazırlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, öncelikle topluluğumuz üyeleriyle sahili temizledik. Ayrıca vatandaşı deniz kaplumbağaları konusunda bilgilendirdik. Amacımız, nesli tükenmekte olan caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının çevre kirliliğinden olumsuz etkinlenmesini önlemek ve onlar için temiz bir yaşam alanı oluşturmak.''

    Altuğ, caretta caretta türü deniz kaplumbağaları açısından önemli bir yer olan Samandağ'da ''Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım ve Rehabilitasyon Merkezi'' kurulması gerektiğini, bu konuda yetkilileri göreve davet ettiklerini kaydetti.

    Temizlik çalışmasına Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu'nun yanı sıra MKÜ öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Sahildeki çöp poşetlerini temizleyen öğrenciler, vatandaşlara da kaplumbağalarla ilgili bilgilendirici broşür dağıttılar.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu